Du er her: ForsideSundhedTilbud til voksne og ældreRygestop for voksne

Rygestop for voksne

Bliv X-ryger, det gælder din sundhed! Flere og flere kvitter tobakken, og du kan blive én af dem.

Rygestopkursus

Har du brug for hjælp til dit rygestop, så deltag i rygestopkursus. Når du starter på et rygestopkursus, skal du ikke være stoppet med at ryge, men have besluttet, at du vil holde op. Der deltager  ca. 10 personer på et kursus.

Tryk her og find rygestopkurserne hvor du også kan tilmelde dig

 

Som erhvervsdrivende eller ansat i en virksomhed i Faxe Kommune er du velkommen til at tage kontakt til Faxe Kommunes rygestopkoordinator, hvis du/I er interesseret i at afholde et kursus. I skal selv samle minimum 10 deltagere, så vil Faxe Kommune stille en rygestopinstruktør til rådighed. Se rygestopkoordinatorens kontaktinformationer nederst på denne side.

Individuel rådgivning

Individuel rådgivning tilbydes gravide, borgere som venter på operation eller som på grund af kronisk sygdom eller handicap ikke kan gennemføre et rygestopkursus i gruppe. Rådgivningen varetages af en rygestoprådgiver fra Faxe Kommune og foregår dels ved personligt møde og telefonisk kontakt.

Rygestopkursus med ekstra støtte

Har du svært ved at gå på et traditionelt rygestopkursus sammen med andre, eller har du brug for lidt ekstra støtte til dit rygestop – så kontakt sundhedskonsulent Vibeke Bastrup på mail: viba@faxekommune.dk eller telefon: 56 20 33 85

Individuel telefonisk rådgivning

STOPLINIEN har to tilbud til dig:

  1. Kort gratis telefonrådgivning, hvor du anonymt kan tale med en erfaren rygestoprådgiver. Her kan du stille spørgsmål, få tips og inspiration, hvis du ønsker at holde op, ønsker opbakning eller er begyndt at ryge igen.
  2. Forløb af 5-6 samtaler med en rygestoprådgiver. Forløbet er fleksibelt mht. tidspunkt og særlige behov.

STOPLINIEN har telefon: 80 31 31 31. Du kan også sende en SMS til 1231 med teksten "rygestop". Så vil du blive ringet op af en rygestoprådgiver indenfor 1-2 hverdage.

Klik her for at starte dit rygestop med hjælp fra Stoplinien

Digital hjælp til rygestop

Få gratis hjælp til at kvitte cigaretterne - eller til at nedtrappe dit forbrug af nikotinpræparater.

Når du har tilmeldt dig, vil du løbende få støtte via mail eller sms. Du kan også se videoer med andres erfaringer, og du kan få tips og hjælp til at gennemføre dit stop.

Klik her for at starte dit rygestop med hjælp fra "Dit digitale stopprogram"

Sms-servicen Slut Med Smøger

Har du ikke lyst til at gå på et kursus, kan du få hjælp via mobilen, når du vil stoppe med at ryge. Tilmeld dig sms-servicen og få daglige opmuntringer på mobilen. 

Klik her for at læse mere om SMS-servicen.

e-kvit

Kvit tobakken med e-kvit! Mobil og gratis hjælp til at kvitte cigaretterne - eller til at nedtrappe dit forbrug af nikotinpræparater.

Fortæl programmet om din rygning, din motivation og dine vaner. Det gør du ved at oprette en profil. Derefter får du din egen stopplan, og du modtager skræddersyede beskeder på din telefon.

e-kvit app e-kvit - dit skræddersyede rygestop på mobilen

Med e-kvit kan du
•Se film med andre, som er i gang med at stoppe
•Se, hvor meget du sparer som røgfri
•Blogge med andre brugere
•Få øvelser, som kan hjælpe dig, når det er svært
•Få personlige meddelelser, som passer til din selvvalgte stopdato.
•Trappe ud af nikotinforbrug

Med e-kvit er hjælpen lige ved hånden.

Klik her for at hente App´en i appstore

Klik her for at hente App´en i Google play

Rygestoptilbud for tvivlere

Går du med planer om at stoppe med at ryge, kan du nu få gratis hjælp, mens du beslutter dig. Som ryger kan du uforpligtende lege med tanken om at blive røgfri og give dig selv nogle udfordringer. Programmet kvitomlidt.dk hjælper rygere med at tage små selvvalgte skridt, uden at blive påvirket til en bestemt beslutning.Kvitomlidt.dk er et gratis tilbud, som er udviklet af Kræftens Bekæmpelse.

Klik her for at se programmet kvitomlidt.dk

Pjece

Læs hvad andre rygestoppere fortæller om den hjælp, de fik fra STOPLINIEN i pjecen: Kan man tale sig til et liv uden cigaretter.

Klik her for at hente pjecen: Kan man tale sig til et liv uden cigaretter? (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Kontakt og tilmelding

For mere information om Faxe Kommunes rygestoptilbud eller for tilmelding, kontakt

Vibeke Bastrup
Sundhedskonsulent
Tlf.: 56 20 33 85
E-mail: viba@faxekommune.dk