Du er her: ForsideValgSådan stemmer du på valgstedet

Sådan stemmer du på valgstedet

Mød op på det valgsted, der står skrevet på dit valgkort. På valgstedet afleverer du dit valgkort, oplyser fødselsdato og får udleveret en stemmeseddel. Stemmesedlen tager du med hen i stemmeboksen, hvor du kan sætte dit kryds. Herefter lægger du stemmesedlen i valgurnen.

Der er frit valgbord, hvilket betyder at du kan gå til det valgbord hvor køen er kortest.

Hvor sætter jeg mit kryds
Sæt dit X i en afkrydsningsrubrik. Sæt kun et X.
Hvis du tegner, skriver eller laver andre markeringer end X, eller sætter for mange X vil din stemmeseddel være ugyldig.
Kommer du til at sætte krydset et forkert sted, kan du bede om at få stemmesedlen byttet.

Du kan sætte dit kryds ud for en bestemt listes (partis) navn dermed har du afgivet en stemme til listen (partiet). Det kaldes en listestemme.

Du kan også stemme på én bestemt kandidat, som er opstillet på kandidatlisten. Så sætter du dit kryds ud for den pågældende kandidat. Det kaldes en personlig stemme.

Når X er sat
Når du har krydset din stemmeseddel af, lægger du den i stemmekassen udenfor stemmeboksen. Herefter er det for sent at fortryde dit valg!

Læs om at tage dit barn med i stemmeboksen

Stem, stem, stem - KL's administrerende direktør Kristian Wendelboe skriver i sin leder 5/6-2017 om vigtigheden af at støtte det lokale selvstyre ved at stemme til kommunalvalget.

Læs mere om at stemme på borger.dk

Besøg folketingets valgside

Videoer:

Se video om, hvordan du stemmer

Video for de unge

Derfor er det vigtigt at stemme