Stadepladser

Ønsker du at opstille en stadeplads på et af de offentlige torve eller andre steder i kommunen, kan du læse mere om det her.

På centrale torve og pladser i Faxe Kommune, er der mulighed for at sælge varer fra en stadeplads. En stadeplads er et areal hvor der kan opstilles fx. et bord, en vogn, en varebil eller lignende, hvorfra varerne kan sælges.

Det er muligt at få en fast daglig, ugentlige eller månedlig stadeplads. Dog kan der være perioder hvor pladsen er optaget til andre formål. Det kan fx. være særlige arrangementer, vejarbejde eller lignende.

På en stadeplads kan der sælges de varer næringsloven giver mulighed for. Ved salg af fødevarer, skal gældende regler om håndtering og salg altid overholdes.

Biler skal parkeres på nærliggende parkeringspladser, med mindre at vognen er en del af stadepladsen.

Salgsvogne og private biler, som er nødvendige for at sælge varer fra stadepladsen, må maksimalt veje 3.500kg.

Stadepladsens placering på torve og pladser anvises af kommunen. Stadepladser materiel skal fjernes hver dag efter lukketid.

For brugen af torve og pladser til stadeplads forudsætter det at stadepladsen overholder Regulativet for anvendelse af offentlige vejarealer og pladser i Faxe Kommune.

Du kan søge om stadeplads ved at gå ind på www.virk.dk. og logge ind med dit NemID. Her finder du også vejledning til hvordan du udfylder ansøgningsskemaet mv.

Serviceinfo:

Vinkældertorvet i Faxe kan ikke benyttes om torsdagen, da det benyttes til Torvedage.

Torvet i Haslev kan ikke benyttes hver den 1. lørdag i måneden fra kl. 10.00-15.00 i perioden fra april til oktober, da det benyttes til Torvedage.