Du er her: ForsideFamilie og børnSundhedsplejenSundhedspleje til spædbørn og småbørn

Sundhedspleje til spædbørn og småbørn

Alle familier med børn i alderen 0- ca. 8 mdr får tilbud om sundhedspleje

Sundhedspleje til spædbørn og deres familie

Alle familie med spædbørn får tilbud om sundhedspleje.
Sundhedsplejersken tilser, undersøger og observerer barnet og giver råd og vejledning om barnets behov og trivsel.

I Faxe Kommune giver sundhedsplejen følgende tilbud:

Førstegangsforældre:

  • Deltagelse på Familieiværksætterhold - et forældreforberedende kursus for førstegangsforældre fra graviditet til barnet er 1½ år. Klik her for at læse mere om Familieiværksætterne
  • Desuden tilbydes familien besøg af sundhedsplejen fra 3-6 dage fra fødslen til barnet er ca. 2 måneder.
  • Er der behov for yderligere besøg i graviditeten eller flere besøg af sundhedsplejersken efter fødslen, tilbydes dette.
     

Til flergangsforældre

  • Besøg af sundhedsplejersken 3-6 dage efter fødslen til barnet er ca. 8 måneder.
  • Er der behov for yderligere besøg i graviditeten eller flere besøg af sundhedsplejersken efter fødslen, tilbydes dette.

Mødregrupper

Sundhedsplejerskerne opretter og deltager i mødregrupper ved særlige behov. Her tænkes mødregrupper i forhold til tvillinger, for tidligt fødte og mødre med efterfødselsreaktioner. Andre mødregrupper oprettes i forbindelse med mandagscafe.

Mandagscafe

Sundhedsplejerskerne afholder mandagscafe den 1. mandag i hver måned fra klokken 10 - 12 på Haslev Bibliotek og Borgerservice.
Her kan man tilmelde sig mødregruppe, høre oplæg af forskellige fagpersoner om børne- og forældrerelaterede emner, og tale med en sundhedsplejerske. Alle er velkomne.
I sommerperioden holder vi stadig åbent, men har ikke noget oplæg.

Akuttelefon i weekend og helligdage

Ved behov for råd og vejledning fredag, lørdag og søndag samt helligdage kan henvendelse ske til ”Sundhedsplejerskernes telefonrådgivning” i Region Sjælland på tlf. 70 22 76 23. Telefonen er åben fra kl. 17 – 20. Yderligere information: http://www.sundhedsplejersketelefonen.dk/

Konsulentfunktion i forhold til daginstitutioner og skoler

Sundhedsplejen har rådgivende og vejledende opgaver vedrørende almene sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende foranstaltninger i dagpleje, daginstitutioner og skoler.
Sundhedsplejen rådgiver lærere og institutionspersonale om børn, hvis personalet finder der er særlige behov. Denne kontakt sker kun efter forudgående aftale med forældrene.
Efter aftale med forældrene samarbejder sundhedsplejen også med andre faggrupper eksempelvis: jordemødre, praktiserende læger, sagsbehandlere, pædagogisk psykologisk rådgivning, hospitaler m.fl.

Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen 2015

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet nye anbefalinger om ernæring til spædbørn og småbørn.

Sammendrag af nye anbefalinger om ernæring til spædbørn og småbørn (PDF-fil åbner i nyt vindue)