Du er her: ForsideFamilie og børnTandplejenFaxe Kommunale Tandpleje på Faxe Sundhedscenter - Åbningstider

Faxe Kommunale Tandpleje på Faxe Sundhedscenter - Åbningstider

Faxe Kommunale Tandpleje tilbyder almindelig tandpleje og tandregulering på Tandklinikken på Faxe Sundhedscenter.

Faxe Kommunale Tandplejes telefonnr. er 56 20 33 00
Faxe Kommunale Tandpleje ligger på Faxe Sundhedscenter
Præstøvej 78H, 2.
4640 Faxe

Daglig åbningstid for almindelig tandpleje :
Mandag og fredag kl. 8.00 - 15.00
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 8.00 - 17.00.

Åbningstid for tandregulering:
Mandag - fredag kl. 8.00 - 15.00, torsdag dog kl. 8.00 -16.00

Transport til klinikken
I Faxe Kommune undersøger vi børn og unge gennemsnitligt hver 18. – 24. måned. For skoleelever sker det som klasseundersøgelser for udvalgte klasser: 1., 2. og 6. klasserne om foråret og 4., 5., 8. og 9. klasserne om efteråret. Disse klassetrin er valgt ud fra en faglig vurdering.

Børnehaveklasserne undersøger vi derfor sammen med forældre, da mange har 6 års tænder i frembrud (den første blivende kindtand) og dette er en meget følsom periode. Dette giver os mulighed for at instruere i den specielle børstemetode tænder i frembrud kræver og for at vurdere om deres udformning er specielt i risikozonen. Derved bliver det muligt at iværksætte den lakering af tænderne (fissurforsegling), der kan beskytte mod huller på det mest gunstige tidspunkt.

4. og 5. klasserne er det vigtigt at se, for at kunne vurdere deres tandstilling og vurdere om de bør visiteres af en specialtandlæge for evt. behandlingskrævende tandstillingsfejl. I 5. og 6. klasserne følger vi tandfrembrud af den bagerste kindtand (12 års tanden), som også evt. skal beskyttes mod huller med lakforsegling.

Klasserne er derfor fordelt så der er 12 til 18 måneder mellem klasseundersøgelserne.

Der bliver arrangeret buskørsel fra de enkelte skoler/ skoleafdelinger til klasseundersøgelser af et par timers varighed om formiddagen. Dette sker sammen med klassens lærer, og der bliver stillet et undervisningslokale til rådighed på klinikken.
Øvrige undersøgelser og behandlinger foregår ved, at forældre selv sørger for transport til klinikken.

I forbindelse med klasseundersøgelsen vil der så vidt muligt blive foretaget lakeringer, for at minimere antallet af børn der skal komme igen med forældre.

Adressen er Præstøvej 78H, 2. sal 4640 Faxe. Der er etableret parkeringsplads til tandplejens brugere (syd for Sundhedscenteret) ved indgangen 78 H.