Du er her: ForsideValgValgkort

Valgkort

Du vil senest fem dage før valgdagen modtage valgkort.
billede af Valgkort Valgkort

Har du ikke modtaget valgkortene senest fire dage før valgdagen, og du mener at være berettiget til at stemme eller mener, at valgkortene er forkert udfyldt, skal du kontakte Borgerservice på telefon 56 20 30 00.

Til de fleste valg modtager du kun et valgkort. Hvis der afholdes to særskilte valghandlinger på samme dag (f.eks. en folkeafstemning og et Europa-Parlamentsvalg), vil du modtage to valgkort - et valgkort til hver valghandling. Valgkortene vil dog komme i samme kuvert, derved spares porto. Valgkortene vil være nemme at skille ad, da de er udskrevet på perforeret papir, som er lige til at rive eller klippe over. Husk dette inden du begiver dig til valgstedet. Du skal nemlig forbi 2 valgborde inden du kan gå i stemmeboksen - hvis du ønsker at stemme til begge valg.

Se eksempel på valgkort og vælgerbrev

Afstemningsstedet vil fremgå af valgkortene. Du kan ikke stemme andre steder på valgdagen. Afstemningsstederne har åbent klokken 8.00-20.00. Der vil være påført valgborde på valgkortene, det har dog ingen praktisk betydning, da vi har indført digitale valglister. Du kan frit vælge valgbord.

Valgkortene bedes medbragt ved afstemningen. Har du glemt dit valgkort kan du godt stemme alligevel. Du skal blot fremvise legitimation i form af f.eks. sundhedskort eller kørekort, så laver vi et valgkort til dig på stedet.

NB! Du får et valgkort tilsendt, også når du har stemt inden valget; men det kan du se bort fra. Vi kan desværre ikke sortere det fra.

Oplys fødselsdato ved valgbordet
Ved valgbordet skal du oplyse din fødselsdato (dag/måned/år - ikke cpr.nr.). Det er et lovkrav, der skal styrke sikkerheden når vi identificerer den enkelte vælger. Så undgår vi eventuelle misforståelser. Ønsker du ikke at sige din fødselsdato højt, kan du i stedet skrive datoen ned eller vise dit sundhedskort.

Læs mere om valgkort på borger.dk