Du er her: ForsideTurist i Faxe KommuneTurist i Faxe KommuneVandre- og cykelture

Vandre- og cykelture

Faxe Kalkbrud
Søer, hav, åer, skove, strande, marker og enge - Faxe Kommune byder på alsidige naturoplevelser. Her på siden har vi samlet en række pjecer og kort, der viser dig mulighederne.

Faxe Ladeplads

Ved Strandegårds dyrehave, Sibirien og Vemmetofte har du skov på den ene side og vand på den anden. Svaner og ænder vugger fredsommeligt på vandet, mens fasanen skræpper højlydt inde i skoven. I Strandegård Dyrehave kan du opleve gamle gravhøje.

Klik her for at hente pjece med turforslag i Vemmetofte strandskov (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Faxes 30 km. lange kyststrækning er en del af Sjællandsleden, som igen er en del af den 6000 km. lange Nordsøvandrerute fra Skotland til Norge.
Klik her for at læse mere om Sjællandsleden 

Cykelruten København- Berlin kører også langs kysten. 700 kilometer er der mellem København og Berlin, hvis du følger den internationale cykelrute euro-velo nummer 7. En cykelrejse mellem to europæiske metropoler fører dig gennem uspoleret natur, tæt på kysten og med masser af muligheder for at opleve og opdage.
Klik her for at læse mere om København- Berlin ruten

Faxe

Faxe Kalkbrud er enestående. En gåtur i bruddet fører dig tilbage i tiden, og du kan undervejs finde forsteninger af koraller og havdyr. Med Madpakkehuset er der gode muligheder for, at selv større grupper kan nyde medbragt mad og drikke i tørvejr før eller efter turen. Der findes to offentlige toiletter i vandrerhjemmets bygning - det ene er indrettet som et handicaptoilet, det andet et et almindeligt toilet.
Klik her for at læse mere om madpakkehuset i Kalkparken

Klik her for at hente informationspjece om Faxe Kalkbrud (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Du kan læse folder om Hjertestien i Faxe Kalkbrud her (PDF-fil åbner i nyt vindue)

I Faxe er der også en kort vandretur på Hovby Eng. Stien går langs Faxe Å og går gennem den frodige eng og fugtige Ellesumpskov.

Klik her for at læse mere om Faxe ådalsstien

Haslev

Inde i landet ved Haslev er der de skønneste søer og skove omkring herregårdene Gisselfeld og Bregentved. Med en kikkert kan du iagttage det rige fugleliv i den 13 ha. Store Nielstrup sø, omgivet af marker og enge. Søen, hvor også den sorthalsede lappedykker findes, er ”rasteplads” for især grågæs og Canadagæs. I skovene ved Gisselfeld er der desuden et stort antal mindre søer.

Klik her for at downloade en podcast, som vil give dig et væld af informationer om Bregentveds smukke have

Klik her for at hente pjece om Hjertesti i Hesede skov (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Klik her for at hente pjece om Hjertesti om Skoleengen i Haslev (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Feddet

I den sydlige del af Faxe kommune ligger Feddet med sit jyske landskab. ”Heden” yderst på halvøen er omgivet af hvid sandstrand så langt øjet rækker og tilgrænsende fyrreskove og store lyngområder. Unikt! Tag ud til fugletårnet nær sydpynten, og se de mange rastende fugle, der kommer her efterår, vinter og forår. Området er et internationalt anerkendt fuglebeskyttelsesområde.

Du kan også tage hele familien og madkurven på en rejse tilbage i tiden. I tiden mellem 1807 og 1814 Danmark var i krig med England. Løjtnant Erik Horn har fået ordre til at beskytte en konvoj ved Rone Klint på vej til København. Det kommer til kamp med englænderne, men efter kort kamp må englænderne fortrække. I dag kan Skansen ved Strandegård ses på toppen af de barske kystskrænter, hvorfra den smukke udsigt til Høje Møn, Stege By og Jungshoved kan nydes. I mellem 1996 og1999 blev Skansen kystsikret og smukt renoveret så man i dag, 200 år efter den blev anlagt, kan få et rigtigt godt indtryk af forholdene.

Klik her for at hente pjece om vandre- og cykelture på Feddet (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Præstø Fjord

Rundt langs Præstø Fjord er der skabt læ og ly og information om natur og kultur ved otte let genkendelige fjordposter. Et fiskerhus, et fyrtårn, en betonbåd, en servicebygning og et fugletårn er indrettet til ophold og oplevelse. På lokaliteterne formidles om områdets natur- og kulturfænomener med pjecer og foldere, plancher, udstillinger, audioguides og naturfilm på mobilen.

Naturrum Præstø Fjord rummer også muligheder for ophold og overnatning. På Feddet er den gamle betonbåd og Fed Havn indrettet til ophold og shelterovernatning, og fire strandenge langs fjorden er indrettet med bådsheltere til roere og padlere.

Klik her for at læse mere om Naturrum Præstø Fjord

Hele kommunen

På Panorama-cykelruten ”Fed, fjord og fossiler” cykler du tæt på naturens store og små vidundere. Højt til vejrs kan du iagttage ynglende vandfugle ved Præstø Fjord. Ved jordoverfladen kan du følge hugormens spor imellem tyttebær og hedelyng, og på havets bund kan du gå på fossiljagt efter 65 mio. år gamle hajtænder blandt azurblå søer og kridhvid kalk.

Klik her for at hente pjece om cykelturen "Fed, Fjord og Fossiler" (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Region Sjælland har udgivet 3 kort over cykelruter på Sjælland. Faxe Kommune er dækket af det, som hedder "Midtsjælland, Hedebo, Stevns.

Klik her for at købe cykelkortet på Cyklistforbundets hjemmeside

Tager du cyklen eller bilen, kan du langs Margueritruten opleve de idylliske og bugtede landeveje, der forener land med by på en egn, som varierer mellem grønne bakker og flade landområder.

Klik her for at læse mere om Margueritruten

Vil I prøve en slags skattejagt, kan i tage på Geocathing. Mange stedet i kommunen er der lagt caches ud, som du kan finde.
Klik her for at læse mere om geocaching