Du er her: ForsideByggeri og anlægByggeri erhvervByggesagsarkiv & weblager

Byggesagsarkiv & weblager

Weblager
Her har du mulighed for at få adgang til afsluttede offentliggjorte byggesager i vores weblager, du kan også finde information og link til Faxe kommunes BorgerGIS, ud over det har du også mulighed for at finde information om fredede og bevaringsværdige bygninger.

Weblager & Byggesags arkiv

Her kan du finde offentlige dokumenter om en ejendom, herunder byggesager, fra hele ejendommens levetid. Dog kan du ikke finde byggesager fra ejendomme som for eksempel bankbygninger, militære anlæg og lignende.

  • Åbn Byggesag Online som er vores weblager, via følgende link: http://faxe.bysa.dk/bysa/ByggesagSoeg.aspx
  • Du kan finde ejendommen ved at søge på adressen via menuen Adresse, hvor du kan skrive vejnavn og husnummer ind
  • Klik på knappen Søg adresse, når du har fundet den ønskede adresse
  • Du kan nu se en oversigt over de byggesager, der er tilknyttet ejendommen. Alle byggesagerne er i PDF format, som du kan åbne med Adobe Reader som er gratis.

Hvis du ikke har fundet det du søger og du er sikker på, at der findes dokumenter over ejendommen, så skriv en mail til: byg@faxekommune.dk Husk at have så mange relevante oplysninger med, som du kan.

Har du fundet en byggesag der er tilknyttet en forkert adresse eller der indeholder personfølsomme, så Skriv en mail til byg@faxekommune.dk hvor i du skriver hvilken adresse sagen er fundet på og evt. journalnummer, så vi lettest kan rette fejlen.

Faxe Kommunes BorgerGIS

Faxe Kommune på kort giver dig mulighed for at se et emnes geografiske placering. Det kan være en skole, et bibliotek, en genbrugsstation eller en lokalplan hvor du bor.

Du har mulighed for at bevæge dig rundt i kortet, søge på din adresse eller dit matrikelnummer, tænde og slukke for temaer, anvende forskellige baggrundskort og f.eks udskrive et kort over din ejendom. 

Du kan også se gamle topografiske kort fra eller se gamle luftfoto fra f.eks.1945.

For at komme ind på BorgerGIS, skal du klikke på følgende link:
BorgerGIS

På følgende link kan du finde vejledning i brugen af BorgerGIS:
http://www.faxekommune.dk/sites/default/files/minivejledning_til_borgergis_faxe_kommune.pdf

Kulturarvsstyrelsens fredede og bevaringsværdige bygninger

FBB er Slots- og Kulturstyrelsens register over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger i Danmark. FBB indeholder oplysninger om landets ca. 9000 fredede bygninger og om de ca. 355.000 bygninger, hvis bevaringsværdi er blevet vurderet. Desuden indeholder FBB basisoplysninger om landets flere end 4 mio. bygninger.