Erhvervsplaymaker skal matche unge med erhvervslivet

Folkeskoler og lokale virksomheder skal arbejde tættere sammen i fremtiden. Det er missionen i et nyt projekt som Næstved og Faxe Kommuner er gået sammen om. Projektet skal være med til at sikre virksomhederne den rette arbejdskraft på sigt. Nordea-fonden støtter projektet med 1,4 millioner kroner.

Ole Hilden er ny erhvervsplaymaker i Faxe og Næstved Kommuner. 

Næstved og Faxe Kommune har modtaget tilsammen 1,4 millioner kroner fra Nordea Fonden til et spritnyt projekt, der skal få folkeskoler og erhvervsliv til at spille sammen.
Der er brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. For at give de unge det bedste grundlag at vælge fremtid ud fra, skal den nyansatte erhvervsplaymaker Ole Hilden nu hjælpe med at gøre de unge klogere på de muligheder en erhvervsuddannelse giver.

De unges muligheder

- Det er et hjerteprojekt for mig. Det er så vigtigt at vi får præsenteret de unge for det væld af job og uddannelsesmuligheder, som findes i Næstved Kommune med en faglært uddannelse i hånden. Det er vigtigt, at vi følger op på sidste års succes med DM i Skills i Næstved og det gør vi nu ved at ansætte erhvervsplaymakeren, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune. 

Erhvervsplaymakeren skal skabe varige relationer mellem folkeskolerne, erhvervsskolerne og erhvervslivet i Næstved og Faxe kommuner. Eleverne skal have flere praksisnære oplevelser gennem besøg på erhvervsskolerne og virksomhederne, og virksomhederne skal ud i klasselokalerne og formidle deres fag til eleverne.

Konkret skal søgningen til erhvervsuddannelser stige med 2 procentpoint og virksomhederne skal opleve øget adgang til rekruttering af elever/lærlinge og på sigt faglærte blandt unge i de to kommuner.

- Erhvervsplaymakeren er en idé, erhvervslivet selv er kommet med. Et godt forslag, som jeg er glad for, at vi har grebet sammen med Næstved Kommune – det giver os en vis volumen at være sammen om denne vigtige opgave. De unge har et overflødighedshorn af valgmuligheder i dag. Det kan være svært at beslutte sig for, hvad man skal bruge sit arbejdsliv på. Derfor ser jeg frem til, at erhvervsplaymakeren kan bistå med den kæmpe formidlingsopgave, der ligger i at fortælle om de unges mulighederne for uddannelserne. Alle vinder på det her, når de unge og erhvervslivet kommer tættere på hinanden, siger Ole Vive, borgmester i Faxe Kommune

Nordea-fonden støtter projektet og ser ligeledes gode muligheder i erhvervsplaymakeren. Nordea-fonden glæder sig til at følge indsatsen:

- Playmakermodellen er stærk, fordi skoler, erhvervsliv og de to kommuner Næstved og Faxe står skulder ved skulder i en vigtig fælles kamp for, at flere børn, unge og forældre får øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange muligheder,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Mangler faglært arbejdskraft

Dansk Industri har længe råbt højt om at flere unge skal tage en faglært uddannelse, som eksempelvis smed eller elektriker. Frem mod 2025 vil der ifølge Dansk Industri mangle 44.000 faglærte til at aftage arbejdspladserne. Og det skyldes, at de unge ikke vælger erhvervsskolerne i tilstrækkelig grad i dag.

Erhvervsplaymakeren skal samarbejde bredt med blandt andet Business Faxe, Ungdomsskolen i Faxe, Næstved Erhverv og Center for Dagtilbud og Skole i Næstved Kommune.

 

Opdateringsdato: 11.02.2020 - 14:39