Få 50.000 kroner til at udskifte din gamle varmekilde til en ny og bæredygtig

Teknik & Miljøudvalget har åbnet for pulje, så cirka 40 private boligejere og andelsboligejere kan få tilskud til mere miljøvenlige opvarmningsformer.

Tænker du også, at det er ved at være på tide at skifte din utidssvarende opvarmningskilde ud, så du i stedet for oliefyr, brændeovn eller elvarmepaneler får en spritny, klimavenlig løsning som luft til vand varmepumpe, jordvarmepumpe eller lignende anlæg?
 
Så er Faxe Kommune klar med et tilskud på op til 50.000 kroner til dig, som ejer og bor i en ældre ejerbolig eller andelsbolig på landet og ikke har mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme.
 
Teknik & Miljøudvalget har besluttet, at den såkaldte Landsbypulje 2022 skal bruges til netop det formål i år, hvorved kommunen sikrer gode boligforhold hos flere borgere.

Der er midler i puljen til cirka 40 husstande.

De præcise kriterier for at komme i betragtning til tilskuddet på 50.000 kroner fremgår af kommunens hjemmeside www.faxekommune.dk/landsbypuljen fra 5. september til 5. oktober..
 
- Vi har tidligere brugt puljen til at lægge nyt tag på huse, rive faldefærdige bygninger ned eller til at fjerne skrot. Det var også gode formål - ikke mindst har det løftet det æstetiske udtryk i vores landsbyer og landområder, når faldefærdige bygninger er fjernet, siger Dorthe Egede Borg, formand for Teknik & Miljøudvalget.
 
- Men vi har et stigende fokus på grøn omstilling, og hvad vi kan gøre helt konkret for at forhindre de negative klimaforandringer. Derfor giver det rigtig god mening for os at målrette de godt to millioner kroner i puljen til tiltag, som medvirker til at utidssvarende og urentable varmekilder udskiftes. Jeg håber, at mange ejere af boliger eller andelsboliger derude vil gribe chancen og realisere deres planer om grøn omstilling nu, tilføjer Dorthe Egede Borg.
 

 
     

Opdateringsdato: 03.10.2022 - 10:38