Faxe har gennemgået kontanthjælpssager med tættekam

It-system gav fejl i udbetaling af kontanthjælp. Faxe Kommune har gennemgået sagerne, og kontrollerer nu også - på beskæftigelsesministerens foranledening - sager fra 2016-2017.

Tilbage i december 2020 fik landets kommuner besked om, at der var borgere, som ulovligt havde fået nedsat deres kontanthjælp. 
Det skyldtes en fejl i det daværende system, der udbetaler ydelser; KMD-Aktiv. 
It-systemet kunne ikke - fandt man ud af - håndtere med tilbagevirkende kraft, at nogle borgere var undtaget nedsættelse af kontanthjælp i forbindelse med håndtering af 225 timers reglen. Det betød altså, at nogle borgere uretmæssigt fik for lidt udbetalt i kontanthjælp. 
 
Det gjaldt også Faxe Kommune, hvor alt blev gennemgået tilbage til og med 1/1 2018 og der blev fundet 33 sager. 
Det blev bragt videre og registreret hos de rette myndigheder. 
 
- Jeg noterer mig, at administrationen har håndteret de omtalte sager. Det glæder mig, at de ansatte på området - på beskæftigelsesministerens foranledning - tager hånd om også at kontrollere eventuelle sager fra 2016 og 2017. Ret skal være ret - ingen skal snydes for det beløb i kontanthjælp, som de er berettiget til, det er klart, siger Allan Tirsgaard, formand for Beskæftigelses- & Integrationsudvalget. 
 
- Vi vil enten gennemgå sagerne manuelt eller med en løsning, som alle kommuner er i dialog med NetCompany om - altså den tidligere udbyder af det daværende it-system. Eventuel udbetaling til borgerne vil ske senest marts 2022, tilføjer formanden. 
 
Faxe Kommune er siden KMD-Aktiv overgået til et nyt it-system, KY, hvor kommunen forventer, at fejl som denne ikke kan forekomme. 

 
     

Opdateringsdato: 11.01.2022 - 11:39