Sidste chance for at søge LAG-midler i denne omgang

LAG programperioden 2014-2020 nærmer sig sin afslutning. Men har du et godt projekt i ærmet, er der ansøgningsrunder med frist 28. januar og 28. april.

LAG Sydsjælland har i de seneste fem år støttet 52 projekter med i alt 14,4 millioner kroner og hermed medvirket til at skabe arbejdspladser og attraktive faciliteter i landdistrikter på Sydsjælland og Møn.

Afslutningen på programperioden nærmer sig. Men LAG Sydsjælland kan dog støtte projekter i første halvår af 2020 – men forhåbentlig bliver afslutningen hektisk, for takket være en stor ekstra tildeling, der der mange penge til rådighed til uddeling på denne korte tid.

Der er ganske vist taget lidt hul på 2020-pengene, og da der er indstillet tre projekter til tilsagn i begyndelsen af januar, men der er fortsat penge til mange projekter.

Det er afgørende vigtigt for LAG Sydsjællands bestyrelse ikke at ”brænde inde” med nogen af projektmidlerne, så derfor opfordrer de alle, der barsler med et godt projekt, til at søge LAG støtte nu - og ikke udsætte det.

Opfordringen er rettet mod mindre virksomheder, igangsættere, foreninger, lokalråd og også projektholdere, der tidligere har fået støtte.

Ifølge formand for LAG Sydsjæland, Ivan Tolborg, kommer der uden tvivl en ny programperiode for LAG ordningen, men ingen ved, hvordan den indrettes, hvilke kommuner den omfatter og hvilken type projekter der kan støttes. Den nye programperiode begynder ifølge formanden sandsynligvis først i 2022.

LAG Sydsjælland har i første halvår af 2020 to indstillingsmøder, hvor ansøgninger behandles.

Deadline for ansøgninger er 28. januar og 28. april.

LAG Sydsjælland hjælper gerne, hvis du har et projekt i støbeskeen og gerne vil have del i de sidste projektmidler for denne programperiode. Så tag endelig kontakt til dem via hjemmesiden: www.lag-sydsjaelland.dk

Opdateringsdato: 11.12.2019 - 14:11