Thomas Dandanell Nielsen bliver ny skoleleder for Midtskolen

Faxe Kommune får en erfaren leder med 16 års skoleledererfaring, når 54-årige Thomas Dandanell Nielsen begynder som skoleleder for Midtskolen; Bavneskolen, Møllevangskolen og Sofiendalskolen. Den nye skoleleder tiltræder ved årsskiftet. 

Thomas Dandanell Nielsen bliver ny skoleleder for Midtskolen. Hvis man vækker Thomas Dandanell om natten for at tage en debat om inklusion og specialundervisning i folkeskolen og om nationale tests, så skal man være mere end almindeligt godt forberedt. For de emner er han så dybt inde i, at han på alle tider af døgnet kan tage en debat om dem.
 
Faxe Kommunes kommende skoleleder for Midtskolen har nemlig været udpeget af Kommunernes Landsforening til et panel om inklusion og specialpædagogik, hvis opdrag var at rådgive Børne- og Undervisningsministeren. En opgave han blev udpeget til, fordi KL havde set hans resultater med inklusion i Guldborgsund Kommune. 
Derudover har skolelederforeningen udpeget ham til tilsvarende arbejde omkring de nationale tests - en opgave som for ganske nylig er afsluttet. 
 
- Det er en stærk kapacitet, som et enigt ansættelsesudvalg har valgt som skoleleder, siger Henrik Reumert, centerchef for Center for Børn & Undervisning. 
 
- Thomas kommer med 22 års erfaring fra ledelsesfeltet i skole- og undervisningsverdenen, heraf 16 års erfaring som skoleleder. Hans store erfaring med og overbevisende resultater fra skoleledelse vil han få brug for, når den ambitiøse kvalitetsdagsorden på Midtskolen og på folkeskoleområdet i Faxe Kommune skal realiseres, tilføjer Henrik Reumert, der karakteriserer Thomas Dandanell Nielsen som en professionel, visionær og resultatskabende leder. 
 
Både Thomas Dandanell Nielsen's erfaring og specialviden inden for inklusion og specialpædagogik passer perfekt til Faxe Kommunes fokus og indsatsområder; Børn i fællesskaber og Fælles om forebyggelse, hvor hele omdrejningspunktet jo er rummelighed og mangfoldighed. 
 
- Jeg glæder mig meget til at begynde mit arbejde for og med Midtskolens skoler, Bavneskolen, Møllevangskolen og Sofiendalskolen. Jeg er i det daglige optaget af at finde den gode balance mellem trivsel og god læring, ligesom jeg går op i begrebet dannelse - forstået som børnenes indsigt i sig selv og i deres udsyn på verden, siger Thomas Dandanell Nielsen og tilføjer:
 
- Jeg ser frem til samarbejdet med elever, forældre og personale, og til at vi sammen kan finde potentialet for Midtskolen. 
 
Det involverende arbejde og ledelse med et menneskeligt ansigt er to af de karakteristika, som Thomas Dandanell Nielsen peger på om sig selv, så både børn og voksne omkring Midtskolen kan godt se frem til en leder, der går nysgerrigt og spørgende til opgaven, så alle bliver hørt. 
 
Thomas Dandanell Nielsen kommer til Faxe Kommune fra en stilling som skoleleder for Nørre Alslev Skole i Guldborgsund Kommune. 
Han er gift, har tre voksne børn og bor i Nykøbing Falster. 
 
 
 

Opdateringsdato: 29.11.2021 - 10:14