PPR rådgivning af forældre til børn i dagtilbud under covid-19

PPRs gode råd til samtaler med dit barn i covid-19-tiden.

Medarbejderne i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning er fortsat hjemsendt i forsøget på at afbøde spredningen af corona virus.

Men det er stadigvæk muligt at få rådgivning. 

Her er nogle gode råd i forhold til at tale med dit barn om det at skulle gå i skole igen i denne tid. 

Tal og giv oplysninger

Vær rolig og tydelig når dine børn skal informeres om at dagtilbud og skoler åbner igen. Fortæl hvad der vil det foregå? Hvorfor det skal foregå på en bestemt måde? Hvorfor starter skolen ikke samtidig for alle børn? Hjælp med at oversætte informationerne fra myndigheder til et sprog og en viden, som barnet kan forstå. Hold dig til fakta og tilpas det til dit barns alder og forståelse af verden.

Giv barnet mulighed for at stille spørgsmål

Mange børn vil have spørgsmål om situationen. Giv barnet mulighed for at reagere og stille spørgsmål til det. Svar så konkret som muligt. Spørg også til om barnet har fået svar.
Lyt til dit barns forventninger og bekymringer om at vende tilbage til skole eller børnehave

Reaktionerne på at vende tilbage til dagtilbud og skole kan være vidt forskellige og omfatte glæde og frygt. Giv dig tid og ro til at lytte til dit barns forventninger og bekymringer. Spørg ind til, hvad barnet konkret glæder sig til, og hvad barnet konkret bekymrer sig om. Hjælp barnet med at sortere i de forskellige tanker og følelser.

Som forældre skal man skærmer de mindste børn for strømmen af informationer.

Men jo ældre barnet er, desto mere fyldestgørende svar, kan gives. Som udgangspunkt har større børn brug for realistiske svar. Sætninger som ”det skal du ikke bekymre dig om” hjælper ikke.
Tal i stedet om, hvad der er fornuftig adfærd for at undgå smitte og hvordan man under en sundhedskrise kan være i dagtilbud og gå i skole på en god måde og på en god måde være sammen med sine kammerater.


Din egen bekymring

Mange forældre vil også selv være bekymret for, hvilken situation deres barn vil møde i dagtilbud og i skole. Er der styr på hygiejne og afstandsregler? Hvordan vil de andre børn, pædagoger og lærere forholde sig?
Prøv at være rolig. Din egen bekymring og frygt kan smitte dit barn. Dit barn har brug for opbakning og styring i denne situation.
Søg hjælp. Hvis du er usikker på noget.

Kontakt gerne PPR

Du har som forælder mulighed for at kontakte PPR, hvis du er i tvivl om hvordan du skal støtte dit barn under genåbning af dagtilbud og skole.
Du kan kontakte skolens eller dagtilbuddets psykolog, hvis du har brug for en snak.


Læg en besked og skolens psykolog vil kontakte dig/jer efterfølgende:
Skema angiver, hvilke psykologer der hører til hvilke dagtilbud og skoler og giver samtidig kontakt oplysninger via telefon eller mail.

Opdateringsdato: 21.04.2020 - 11:12