Genåbning på kultur- og fritidsområdet fra 21. april

Regeringen og Folketinget har forhandlet en genåbningsplan på plads

Den 15. april 2021 har regeringen og aftalepartierne vedtaget en udvidelse af genåbningsaftalen af 22. marts 2021, som også har betydning for kultur- og fritidsområdet. 
 
Det følger af rammeaftalen og af udvidelsen af rammeaftalen at: 

Der fra 21. april vil være et indendørs forsamlingsforbud på 10 personer og et udendørs forsamlingsforbud på 50 personer
                
Museer, inkl. videnspædagogiske aktivitetscentre, kunsthaller samt biblioteker åbner med coronapas
                
Indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år genåbner den 21. april uden coronapas. 

Dette omfatter alle idrætsgrene og med et forsamlingsloft på 25 personer. 

Forsamlingsloftet på 25 for idræt for børn og unge omfatter også idrætsaktiviteter, hvor personer over 18 år deltager, hvis disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlig afholdelse af aktiviteterne.

Foreningsliv, musik- og kulturskoler samt andre kunstskoler for børn og unge under 18 år med forsamlingsloft på 25 personer. 

Genåbningen gælder dog ikke for sangaktiviteter.
                
Indendørs idræt i organiseret regi for personer over 70 år genåbner den 21. april med et forsamlingsloft på 10 personer og krav om coronapas. 
                
Fodboldkampe i 3F Superligaen, NordicBet ligaen og Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division, finalen i Sydbank Pokal og Kvindepokalfinalen samt A-landskampe (herrer og kvinder) genåbner med klart adskilte sektioner af højst 500 siddende tilskuere med 1 meters afstand med egen ind- og udgang mv. (tilpasset superligaordning) og med krav om coronapas samt registrering af samtlige tilskuere med henblik på understøttelse af smitteopsporingen. 
 
Mht. øvrige store forsamlinger og arrangementer afventer partierne, at ekspertgruppen om afholdelse af store forsamlinger og arrangementer forventes at afrapportere i begyndelsen af uge 16. 
 
Retningslinjer for aktiviteter, der åbner 21. april udsendes snarest. Det forventes, at de i store træk ligner retningslinjerne fra efteråret. 
 
Ministeriet meddeler, at der ikke er mulighed for dispensation fra aldersgrænsen på 18 år ved musik- og kulturskoleaktiviteter, selvom disse institutioner underviser elever op til 25 år

Kultur og Fritid arbejder hjemmefra

Kultur- og Fritid afdelingen arbejder hjemmefra.

Vi kan selvfølgelig kontaktes pr. telefon og mail, og ved særlige omstændigheder kan der aftales møder.

Du kan kontakte Kultur og Fritid på

Mail: Kulturogfritid@faxekommune.dk

Telefon: 56 20 37 40

Opdateringsdato: 19.04.2021 - 17:52