Opskriv/udmeld i dagintsitutioner og se status på venteliste/ansøgninger

Her kan du via den digitale pladsanvisning :

• Opskrive/udmelde dit barn i/fra dagtilbud eller SFO
  • Se hvor dit barn står på ventelisten
  • Se status på dine ansøgninger

Du vil via link på denne side blive ledt videre til Borger.dk

Forældre kan søge om optagelse af deres barn, hvis der ønskes en plads i Faxe Kommune. Som forældre regnes i denne sammenhæng også forældre fra andre kommuner, plejeforældre og adoptionsforældre, når forældrene har fået barnet i forslag. Ansøgning om optagelse kan ske enten før eller efter, at barnet er født.

Lov om frit valg af dagtilbud over kommunegrænser giver forældre ret til at blive skrevet på venteliste, til en plads i et dagtilbud, i en anden kommune end opholdskommunen.

Barnets anciennitet vil altid være barnets fødselsdato.

I ansøgningen kan forældre anføre en bestemt dagpleje/daginstitution og eventuelt alternative ønsker.

Pladsanvisningen sender skriftlig bekræftelse for modtagelse af ansøgningsskemaet.

Skriv dit barn op eller udmeld digitalt

Pasningsgaranti

Du kan skrive dit barn på venteliste til dagpleje, vuggestue, børnehave m.m. Du skal tage stilling til, hvornår I har behov for pladsen.

Du kan også udmelde barnet eller søge om friplads digitalt.

Der er pasningsgaranti. Det betyder, kommunen skal anvise plads i et alderssvarende dagtilbud til alle børn i aldersgruppen over 26 uger og indtil barnets skolestart. Ønsker du en plads i umiddelbar forlængelse af de 26 uger, har kommunen en frist på yderligere fire uger til at tilbyde denne plads.. I det omfang, det er muligt, tager kommunen hensyn til et ønske om et bestemt dagtilbud. Tjek kommunens aktuelle regler for opskrivningstidspunkt og anciennitet.

Ønsker du plads i en privat pasningsordning, skal du henvende dig direkte til den. Kommunen har ikke indflydelse på tildelingen af disse pladser.

Du har også mulighed for at søge om en dagtilbudsplads i en anden kommune.

Dagpleje

I en dagpleje passes børnene som regel i dagplejerens private hjem. Denne pasningsform bruges typisk til børn under tre år.

Dagplejeren må ikke passe flere end fem børn. Der kan dog godt være op til 10 børn i et dagplejehjem, hvis der er to eller flere personer til at passe børnene.

Dagplejerne kan være kommunale, det vil sige godkendt, ansat og aflønnet af kommunen, eller private dagplejere, der har indgået en aftale om driften med kommunen.

Du kan læse mere om oprettelse af privat dagpleje under 'Regler for dagtilbud'

Vuggestue

Vuggestuer er typisk for børn under tre år. Vuggestuer kan enten være drevet af kommunen eller af en privat leverandør.

Børnehave

Børn kan typisk gå i børnehave fra de er knap tre år og frem til, at de skal starte i skole. Børnehaver kan enten være drevet af kommunen eller af en privat leverandør.

Du kan læse om oprettelse af selvejende, udliciterede og privatinstitutioner under 'Regler for dagtilbud'.

Start Se venteliste, opskriv og udmeld digitalt

Opdateringsdato: 30.10.2018 - 13:31

Kontaktinformation, pladsanvisningen CBU

Telefontid
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 9.00 - 13.00
Torsdag kl. 9.00 - 17.00.
Telefonnr. 56 20 34 80

sendes til pladsanvisningen via Borger.dk/generelle henvendelser