Lederforum

Sammen kan vi mere!

Den kompetente fremtid kalder på kvalificeret improvisation

Vi kan være glade for - og stolte af - at vi lever i et velfærdssamfund. Vores kommunale system er blandt de bedste i verden. Når man er ambitiøs på fællesskabets vegne, kan man altid forestille sig noget, som er lidt bedre end det eksisterende. Det er lidt ligesom sportsfolk, der hele tiden synes at kunne strække sig en anelse længere og dermed slå nye rekorder. Hemmeligheden ligger i de små nøk. De helt store kvantespring er som regel de færreste forundt.

De små nøk virker overkommelige og frister til at handle - de synes inde for rækkevidde.

Men når mange mennesker laver mange små nøk, bliver det over tid alligevel til betydelige forandringer. Præstationer, som var vanskelige at forestille sig fra start. For 50 år siden var det eksempelvis vanskeligt at forestille sig den betydning digitalisering ville få for vores velfærd i dag. Det er også vanskeligt at forestille sig, hvor vi kan nå hen, over de næste 50 år.

Men det er sikkert, at den konstante udvikling gør, at vi som kommune ikke kan læne os tilbage og bare drifte et kommunalt system. Udviklingen sker efterhånden så hastigt, både teknologisk og kulturelt, at vi er nødt til at integrere den forståelse og tænkning, ikke bare i vores kerneopgave, men i vores kernekompetence!

Fordi...

Det skal simpelthen være et grundlæggende kendetegn i al det vi gør. At vi evner balancen mellem at drifte på baggrund af gode erfaringer - og parate til at forandre det, som nye erfaringer har bedre bud på.

Der er tale om en tendens, som rækker langt ud over Faxe Kommunes grænser - ja langt ud over landets grænser. De nye generationer, som vokser op og bliver en del af vores fællesskab, har helt andre forudsætninger for at forstå og tilgå udfordringer som de møder på deres vej, end tidligere generationer har. Da vores offentlige system, helt naturligt består af både gamle og nye generationer, både blandt ansatte og blandt borgere, vil der opstå spændinger. I det, er der nogle udfordringer - men formentlig endnu flere muligheder. Så længe ingen insisterer på, at eje sandheden.

Uanset om man er ansat i det kommunale system eller om man er bruger af det, har alle vinkler, viden og erfaring, som repræsenterer de forskellige positioner man oplever verden ud fra. Det er i summen af disse, det største potentiale hviler. Ingen kan alene vide bedst.

Med andre ord tror vi på, at det enkelte talent kan meget - men at flere kan mere. Den afdækning af muligheder vil vi gøre til en del af vores måde, at løfte vores kerneopgave på. De geniale løsninger, som gemmer sig i fremtiden, tror vi på, at vi hurtigere finder, når vi bevidst leder efter dem - sammen.

Ikke kun kompetente ansatte. Ikke kun ambitiøse ledere. Ikke kun visionære politikere. Ikke kun livserfarne borgere. Ikke kun fantasifulde brugere. Ikke kun stræbsomme erhvervsdrivende. Men os alle sammen samtidig - det er Faxe i Fællesskab!

 

Kontaktinformation

Kontakt Faxe i Fællesskab

Procesleder

Thomas Børager
T: 21 66 83 03
E: tbrag@faxekommune.dk

Rådhuset
Frederiksgade 9, 1. sal
4690 Haslev

Kulturudviklingsprocessen `Faxe i fællesskab´ drives af Direktionen og ChefForum. Processen håndteres i praksis fra Kontoret for kulturudvikling, innovation og samskabelse. Her sidder procesleder Thomas Børager, som sammen med forskellige fagfolk administrerer og faciliterer temadage, seminarer, workshops, LederForum, hjemmesiden faxeifaellesskab.dk samt Faxe Leder & LæringsAkademi.

Opdateringsdato: 09.11.2018 - 08:39