Værestederne

Der er tre væresteder i Faxe Kommune. Læs mere om dem her.

Faxe Kommune har tre væresteder. Perlen i Haslev og 76F i Faxe er kommunale væresteder, mens Café Paraplyen i Haslev er drevet af KFUM's Sociale Arbejde. 

Værestederne er åbne for alle personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og for personer med særlige sociale problemer.

 

Værestedet Perlen i Haslev

Her fortælles der historier

Perlen i Haslev er et af Faxe Kommunes væresteder, som primært henvender sig til socialt udsatte voksne, og traditionelt har målgruppen været personer med nedsat psykisk funktionsevne. Målgruppen er ofte karakteriseret ved mangel på personligt netværk og har ofte svært ved at bruge de tilbud, der ellers er. Værestedet kan betragtes som et fristed, hvor brugerne kommer på eget initiativ og så meget, som de har lyst til.

Perlen i Haslev – et værested med rum til alle
Perlen ligger tæt på stationen i Haslev, og ligesom Værestedet 76F er der mulighed for forskellige aktiviteter. I Perlen er brugerne med til at præge dagens aktivitet.

Dagligdagen på Perlen
 Perlen mødes man til hyggelig morgenmad, snakker om dagens aktiviteter og spørger man til hvad det vigtigste er på Perlen, er svaret – ”at give hvert menneske en mulighed for at fortælle sin historie”.

Alle er velkommen på Perlen, som er et fristed for den enkelte. Her kan man indgå i et fællesskab og skal kunne tage et ansvar for at få dagligdagen til at fungere. Borgere der har viden på specifikke områder, tilbyder fx også at hjælpe de andre borgere på Perlen.

Der er hver dag mulighed for at udfolde sine krative sider- strikke, hækle, male, sy. ja, kun fantasien sætter grænsen.

Hver dag er der garanti for at vi får rørt latter musklen, snakket en masse, men vi kan også være stille.

Der er altid kaffe på kanden, og tid til en snak

En gang om måneden afholdes et husmøde, hvor større beslutninger træffes.

Perlen har sin egen facebookside, som du kan komme ind på ved at klikke på dette Værestedet Perlen.

Åbningstider

  • Mandag: kl. 9-16
  • Tirsdag: kl. 9-16
  • Onsdag: kl. 9-16
  • Torsdag: kl. 12-20
  • Fredag: kl. 9-13

Mandag, Tirsdag og Torsdag er der morgenmad fra kl.09.00-10.00, og Tirsdag og Torsdag er der lun frokost kl.12

Onsdag er der brunch kl.10.30.

Torsdag er der varm mad kl. 18, og eftermiddagskaffe med kage. Og så finder vi sammen en film, som vi ser indtil maden skal på bordet.

Fredag er der pandekagedag

Adresse: Perlen ligger i Frederiksgade 6 i Haslev  kort

Praktisk om Perlen
Perlen består af fire aktivitetslokaler

  • Kontor, kan bruges af alle
  • Fællesrum, med lille køkken
  • Aktivitetsrum, med billard, dart, motionscykel og cykelværksted
  • Kreativt værksted

Perlen kan rumme ca. 20 til 25 personer.

Der er kørestolsadgang til Perlen, men der er ikke indrettet handicaptoiletter.

Der er også mulighed for at komme i praktik og være frivillig på Perlen.

Vil du vide mere om Perlen så kontakt Hanne Lohse på telefon 30 58 10 84 eller e-mail hlohs@faxekommune.dk

Vi har nu også en fastnet telefon på 23 63 55 32

Vil du videre mere om at blive frivillig på Perlen, så kontakt Lone Klarskov Sørensen på telefon 23 31 48 39 eller e-mail los@faxekommune.dk eller se FSUs hjemmeside

Café Paraplyen i Haslev (KFUM's Sociale Arbejde)

Café Paraplyen er et værested med cafédrift primært for socialt udsatte voksne, som ofte er karakteriseret ved psykisk sygdom, sociale problemer som hjemløshed, mangel på personligt netværk og arbejdsløshed.

Mange i målgruppen har haft en belastet opvækst med mange svigt og har ofte svært ved at bruge andre eksisterende tilbud.

For flere informationer besøg Café Paraplyens egen hjemmeside på http://www.paraplyen-haslev.dk/

Værestedet 76F i Faxe

Hyggeligt samvær med fokus på forskellighed

Værestedet 76F i Faxe er et af kommunens væresteder, som primært henvender sig til socialt udsatte voksne, og traditionelt har målgruppen været personer med en psykiatrisk sygdom. Målgruppen er ofte karakteriseret ved mangel på personligt netværk og har ofte svært ved at bruge de tilbud, der ellers er. Værestedet kan betragtes som et fristed, hvor brugerne kommer på eget initiativ og så meget, som de har lyst til.

Værestedet 76F har et udvalg af aktiviteter og det kan du læse mere om i menuen til venstre under aktiviteter for alle.

Værestedet 76F's åbningstider

Mandag: kl. 8.30 – 19:30 - Kold frokost.
Kl. 13-15 Badminton. Se under aktiviteter for alle
Ungeværestedet fra kl 14 – 19:30. Se under aktiviteter for alle
Kl. 15-17 Badminton for ungeværestedet. Se under aktiviteter for alle

Tirsdag:  kl. 8.00 – 15.30 - Varm mad til frokost.

Onsdag:  kl. 8.00 – 16.00
Aktivitet - Svømning. Se under aktiviteter for alle

Torsdag: kl. 8.00 – 20.00
Kold mad til frokost. Varm mad til aften.

Fredag:   kl. 8.30 – 15:00 - Brunch.
Aktivitet - Fitnesstræning. Se under aktiviteter for alle

Fokus på Værestedet 76F 
Vores aktiviteter har fokus på udvikling af sociale kompetencer, sundhed, idræt og læring. Vi gør os umage med kreative aktiviteter, som havehold og udsmykning af vores rum på Sundhedscentret  i Faxe, hvor vi holder til. Vi har en fælles bus og låne-cykler. At komme på et værested er uforpligtende og uden for visitation. Dog gør vi meget ud af at samarbejde med de andre kontaktpersoner, som brugerne kan være i kontakt med, fx mentor, læge, uddannelsessteder og arbejdspladser. Altsammen kun efter forudgående accept fra brugeren.

Dagligdagen på Værestedet 76F

På Værestedet 76F lægger vi vægt på et godt og hyggeligt samvær. Her skal være plads til alle, med de forskellige behov, der måtte være. Vi har en rolig dagligdag, hvor der er meget snak. Vores have sætter vi stor pris på og vi benytter den lige så meget, som vejret tillader det.

Maden på Værestedet 76F er det helt store trækplaster. Vi forsøger at koncentrere os om sund kost og bruger gerne, hvad vi selv har dyrket i urtehaven. Vi kan rigtig godt lide at lave ting sammen, både ud af huset, men også i huset. Hvis vi tager ud af huset, har vi en bus, vi kan låne. Så muligheden for en tur til stranden, skoven, Bilka, minigolf og meget andet er ofte en del af hverdagen.

Praktisk om Værestedet 76F:

Adresse: Præstøvej 76F i Faxe (link til kort).

I Værestedet 76F er der et stort køkken, samt en hyggelig spisestue og en hyggelig daglig-/tv-stue. Der er billardbord, dart og fodboldspil. Vi har et kontorlokale, et mødelokale, et undervisningsrum og et samtalerum. Og så har vi både et toilet, et handicaptoilet og et baderum.
Udendørs er vi i gang med at gøre haven i stand og med at etablere en urtehave.

En gang om måneden har vi husmøde/brugermøde. Her kommer der fx ønsker osv. til vores månedlige aktivitetskalender i form af ønsker til mad, ture ud af huset osv.

Frivillighed: Vi har hele tiden brug for frivillige som hjælper os i det daglige arbejde. Både med de aktiviteter vi allerede har, men også gerne med ideer om nye aktiviteter. Se nærmere om dette på vores hjemmeside om frivillighed eller kontakt Lone Klarskov Sørensen på mail eller telefon 23 31 48 39.

Hus Forbi: Værestedet 76F er distributører af Hus Forbi aviser. Det betyder at du som Hus Forbi sælger kan komme og købe og bytte dine aviser på Værestedet 76F.
Kom gerne forbi og hør mere om fordelene ved at være sælger af Hus Forbi. Læs mere om Hus Forbi!

Værestedet 76F kan rumme ca. 30 personer og er handicapvenlig.

Vil du vide mere om Værestedet 76F, er du velkommen til at kontakte Anna Carina B S Jørgensen på telefon 21 76 23 45 eller e-mail acj@faxekommune.dk.

Akut og nattevagt: P 86 på telefon 56 20 6160 eller 24 84 42 49 (Socialpsykiatri og Neurorehabilitering).

Vil du vide mere, kan du finde informationer på FSUs hjemmeside

Opdateringsdato: 11.09.2021 - 14:22