

Danmarks vildeste kommune
- Der er ved at ske en holdningsændring med en bedre forståelse for, at naturen ikke nødvendigvis behøver at være klippet ned til parklignende tilstande med velplejede blomsterbede, siger Eli Jacobi Nielsen (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune. Udvalget har derfor også tilmeldt Faxe Kommune den nationale konkurrence »Danmarks Vildeste Kommune«, som Miljøministeriet har udskrevet.
I Faxe ser vi det som et paraplyprojekt, der skal koordinere alle de mange gode tiltag, der allerede er i gang eller starter op gennem de næste år. Derfor har vi en koordinator for kommunens egne arealer, en for borger og foreninger og én for virksomheder, herunder landbrugere.
Vi har haft besøg af miljøministeren til en snak om de grønne arealer foran virksomheder: Faxe Kalk har ændrer driften af deres fri areal foran udskibningshavn ret drastisk ved at lægge et top lag af kalk-ler ud og så vilde urter.
Mindre kan også gøre det, men efteråret er et godt tidspunkt til at overveje næste års driftsaftale. Skal alle virksomheder bare fortsætte med at have ens plæner foran deres drifts- og salgsbygninger? Eller kan man skille sig lidt ud med et blomsterhav eller måske en reference til noget natur, man er stolt af? Anlægsgartnerne har efterhånden alle været på kursus i biodiversitet, så de kan godt tage udfordringen op.
Se evt. mere om "konkurrencen" på miljøministeriet side: DK Vild
Hvad gør kommunen selv konkret:
Fokus på formidling af kommunens naturgenopretningsprojekter fx. RigKilde LIFE projektet
Øge indholdet af bynatur, når områder renoveres fx. Strandparken