Træn lungerne derhjemme i corona-tiden

Her kan du finde både opvarmningsøvelser og sange. Så kan du træne hjemmefra i denne coronatid.

I lungekoret har deltagerne det tilfælles at de allesammen har KOL, astma eller en anden lungesygdom.
De har i forskellig grad nedsat lungekapacitet og bliver let forpustet i hverdagen, og de fleste kan slet ikke forestille sig at dyrke motion, fordi det simpelthen er alt for anstrengende.

Gennem mange år har sangkoret været et tilbud i Faxe Kommune, som et supplement til de øvrige lungeaktiviteter, og korsang har været efterspurgt fordi som en af deltagerne sagde: Det gør mig så glad i låget.

Korsang er ikke en behandling, men ligesom alt anden fysisk aktivitet, hjælper den til at udnytte den lungefunktion man nu engang har tilbage.

Covid-19 har siden marts måned gjort det umuligt at samle koret til stor skuffelse for deltagerne, der gentagne gange har kontaktet os, fordi de savner samværet, vejrtræknings- og afspændingsteknikkerne og så selvfølgelig det at synge sammen med andre der også har lungesygdom.

Opvarmning

Sange

Dansevisen

Musikalsk potpourri