Erhvervsservicen på plads: - Vi har høje forventninger, udtaler borgmesteren

Faxe Kommune har nu sikret den kommunale erhvervsservice og erhvervsudvikling de kommende år. Business Faxe fortsætter som leverandør. Borgmester Ole Vive ser frem til et godt samarbejde på kommunens og erhvervslivets vegne.

Faxe Kommune har nu sikret erhvervsservicen i perioden fra 1. oktober til 30. september 2022. Opgaven har været udbudt, og da fristen udløb i maj måned havde tre tilbudsgivere meldt sig på banen.
 
De er efterfølgende vurderet af Sydsjællands Udbud og Indkøbssamarbejde, som Faxe Kommune er en del af.
 
- Det er vigtigt, at erhvervsservice og udvikling nu er på plads for de kommende tre år. Min forventning er et markant løft på området. Arbejdstøjet skal for alvor på for at fremme alle de strategiske områder, som byrådets erhvervsstrategi peger på. Det er et arbejde jeg og byrådet ser frem til at følge tæt, og det er et område, som kommunens samlede erhvervsliv også har høje forventninger til, siger borgmester Ole Vive.
 
- Ud over erhvervsservicen skal den valgte leverandør, Business Faxe, samarbejde med Erhvervshus Sjælland om den mere specialiserede erhvervsservice, ligesom de skal afstemme aktiviteter omkring turismen sammen med VisitSydsjælland-Møn. Turismen er i fortsat vækst og fokus i vores skønne hjørne af Sjælland, så også her er indsatsen vigtig, understreger Ole Vive.
 
Faxe Kommunes erhvervsstrategi bliver udgangspunktet for den fokuserede indsats, som Faxe Kommune har høje forventninger til i de kommende tre år.
 
Erhvervsstrategien indeholder fem primære indsatsområder: Arbejdskraft og kompetencer, brancher og sektorer - turisme, infrastrukturforbedringer, erhvervspotentialer og branding og image.
 
- Mine forventninger til leverandøren er høje. Faxe Kommune har et kæmpe potentiale - ikke mindst på grund af vores placering på Sjælland. Det potentiale skal foldes ud og være synligt, så vi oplever reel vækst i vores område, siger Ole Vive.