Førskolestart for de kommende folkeskolelever er udskudt

De ældste børn i dagtilbuddene skal først tjekke ind i SFO i deres førskole-forløb 1. august.

266 børn i Faxe Kommune må glæde sig en anelse længere på at "komme i skole", for covid-19-situationen har udskudt deres førskolestart.

 Egentlig skulle børnene tjekke ind i SFO på deres skole 1. maj, så de kunne få en god, glidende overgang til at blive elever i 0. klasse i midten af august.
Men Børn & Læringsudvalget har altså valgt at udskyde opstarten i SFO til 1. august.
 
- I forbindelse med genåbningen af klassetrinene 0.-5. klasse er både pædagoger og lærere på skolerne optaget af, at undervisningen kan foregå alt imens myndighedernes retningslinjer bliver overholdt. Det er en stor opgave, som involverer mange. Derfor er den oprindeligt planlagte førskolestart 1. maj for de kommende folkeskolelever desværre ikke mulig, siger Mikkel Dam, formand for Børn & Læringsudvalget.
 
- Vi opfordrer til, at dagtilbud og skoler arrangerer den bedst mulige overgang for børnene for eksempel ved, at børnene kommer på besøg på skolerne i det omfang, det passer med myndighedernes retningslinjer efter den 10. maj. Men de store børnehavebørn må altså glæde sig lidt længere til at få deres hverdag i SFO'en og derefter i 0. klasse, tilføjer formanden.
 
Førskolestart 1. maj 2021 for det næste "hold" skolestartere kommer forhåbentlig til at forløbe efter planen. Det betyder, at en medarbejder fra dagtilbuddet kommer til at følge børnene i SFO'en den første måned.