Nyt redskab til bedre mobildækning i Faxe Kommune

Nyt redskab til bedre mobildækning i Faxe Kommune

Mobildækningen skal være god - også i en landkommune som Faxe. Nu har Faxe Kommune med hjælp fra RANlytics fået et nyt redskab til samarbejdet med telebranchen - nemlig en komplet kortlægning af mobildækningen i kommunen.

Borgere i Faxe Kommune klager ofte over kvaliteten af mobildækningen. 

Nogle af klagerne havner også hos borgmester Ole Vive.

Men når han nu sætter sig til bordet med telebranchen om udfordringerne med dækningen, har han nu en komplet analyse af dækningsforholdene i kommunen med sig. 

Det er et indlysende vigtigt redskab, når man skal tale om at forbedre dækningen for borgerne i kommunen. Og når man over for telebranchen skal udpege svage punkter i dækningen. 

Faxe Kommune har bedt RANlytics om at kortlægge mobildækningen og dens kvalitet i kommunen. RANlytics er et firma, der har specialiseret sig i netop at tilbyde myndigheder og private virksomheder et professionelt indblik i de mobile netværks sendekraft og kvalitet.

Med nye innovative tekniske løsninger er det muligt for firmaet at måle og visualisere den faktiske mobildækning, der leveres fra de mobile netværk.

RANlytics har i 10 dage kørt kommunen igennem på kryds og tværs og løst opgaven.

RANlytics har kørt på alle tilgængelige veje og testet alle 29 frekvensbånd for alle mobil netværk i Danmark.

- For første gang nogensinde er det nu muligt for os at få adgang til præcise kommunale dækningsdata, der er så grundige og ikke bygger på skøn og beregninger, siger Ole Vive.

- Det er vigtig for os at fortsætte den gode udvikling i hele Faxe Kommune. Vi mærker særligt i disse tider, hvor mange flere arbejder hjemme, en stigende efterspørgsel på høj kvalitet den digitale infrastruktur. Det er en efterspørgsel vi politikere ønsker at sikre til alle vores borgere og virksomheder - og dette uanset hvor de bor.

- Vi kan faktisk identificere de områder i kommunen, hvor det står sløjest til, og jeg ser frem til snarest at holde møde med branchen om sagen, lyder det fra bormgesteren. 

- RANlytics samarbejde med kommunerne i Danmark og meget stolte af at kunne hjælpe dem med at få en bedre indsigt i deres aktuelle mobildækning. Vi er samtidig glade for, at Faxe Kommune har sluttet sig til vores stadig voksende antal af danske kommune-kunder, siger Markus Walter, RANlytics.

RANlytics er et australsk firma, der blev etableret i Danmark i 2018 for at kunne levere analyser og data til de danske kommuner og regioner, samt supportere hele den danske telebranche.