Økonomisk hjælp til stigende energiudgifter

Er du kommet i en økonomisk vanskelig situation på grund af de stigende energipriser og høje varme- og elregninger? Så kan kommunen yde hjælp, hvis du ikke selv kan betale udgiften.

Hjælpen bevilges efter aktivlovens og integrationslovens regler om hjælp til rimeligt begrundede enkeltudgifter. Det gælder også, hvis du er tilkendt førtidspension efter 2003.
Folkepensionister og borgere, som er tilkendt førtidspension før 2003, kan søge om hjælp efter pensionslovens regler om personligt tillæg. 

Dette skal du gøre, FØR du søger kommunen om hjælp:

•    Undersøge andre muligheder – herunder indefrysning af energiudgifter og mulighed for afdragsordning. 

•    Du kan søge om at få indefrosset udgiften midlertidigt for el og gas, hvis den er over en fastsat grænse. Det søger du direkte hos dit energiselskab – du kan læse mere om indefrysning på www.borger.dk 

•    Du skal undersøge, om det er muligt for dig at få en afdragsordning i dit energiselskab. 

•    Folkepensionister og førtidspensionister på den gamle ordning før 2003 skal søge varmetillæg hos Udbetaling Danmark. Du kan læse mere om ansøgningen og betingelserne på www.borger.dk. Hvis du allerede modtager varmetillæg, men dine udgifter er steget, skal du undersøge hos Udbetaling Danmark, om du skal indsende ny dokumentation til din bevilling.  

Når ovenstående muligheder er udtømt, kan du søge kommunen om økonomisk hjælp, enten som et personligt tillæg (folke- og visse førtidspensionister) eller som en enkeltydelse - også selv om varme- og elregningen er en forudset udgift. 

Hvis du vil søge om enkeltydelse: 

•    Du søger via Borger.dk 
Du kan læse mere om enkeltydelser på kommunens hjemmeside under Job/uddannelse/ledighed og ydelser
 

Hvis du vil søge om et personligt tillæg: 

•    Når ovenstående muligheder er er udtømt, kan du som folkepensionist/førtidspensionist tilkendt før 2003 ansøge om personligt tillæg. Kommunen foretager en konkret vurdering af de samlede økonomiske forhold i husstanden, og du skal søge via www.borger.dk. 

Er du ikke digital?

Er du ikke digital, kan du hente ansøgningsskemaet i borgerservice. Vi har åbent for personlig betjening mandag 10-17, tirsdag 10-16 torsdag 10-18 og fredag 10-13. Onsdag har vi lukket.
Har du brug for vejledning til udfyldelse af ansøgning, skal du bestille tid på www.faxekommune.dk eller pr. telefon 5620 3000 mandag til fredag 9-13. 
Du kan også få hjælp til at udfylde ansøgningsskemaet på kommunens væresteder – værestedet 76F i Faxe, Værestedet i Frederiksgade i Haslev eller Krydsfeltet på Slagterivej i Haslev.