Regeringen har besluttet: Børn med COVID-smitte i familien behøver ikke møde i skole

Når skoler og daginstitutioner åbner igen efter påske, skal børn med COVID-smitte i familien ikke møde i skole. Det har regeringen besluttet, oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har meldt følgende ud:

- Der er knyttet meget stor glæde og forventning til, at Danmarks skoler og daginstitutioner efter påske lukker op for vores skole igen. Men mange har været usikre på, om der er taget de rette forholdsregler, når skolerne og dagtilbud igen åbner på onsdag. Det gælder særligt spørgsmålet om børn skal møde i dagtilbuddet eller skolen, hvis en i hjemmet er smittet med COVID-19. Den usikkerhed tager regeringen nu konsekvensen af, siger Magnus Heunicke.

- Der gælder en række strenge krav til rengøring, hygiejne og selvisolation, når der er coronasmittede i hjemmet. Det kan være rigtigt svært netop for familier med mindre børn, og vi har forståelse for, at der er mange, der er utrygge om den situation.  Derfor har vi i regeringen ud fra et forsigtighedsprincip truffet den beslutning, at børn, der bor i husstand med en person, der er coronasmittet, ikke skal møde i skole eller dagtilbud, siger Magnus Heunicke.