Særlig task force hjalp 33-årige Sandra i fast job

Særlig task force hjalp 33-årige Sandra i fast job

33-årige Sandra Louise Larsen blev løftet ud af flere års ledighed og kontanthjælp af Faxe kommunes Task Force. Tæt kontakt til fagpersonerne har foreløbig hjulpet 32 borgere. 

Alle Sandra Louise Larsens planer og drømme om en fremtid som socialpædagog røg i vasken for seks år siden, da hun blev udsat for et overfald. 

Det satte alt i stå, og hun måtte droppe sin uddannelse på grund af angst. 
 
Hendes livssituation så mildest talt håbløs ud. Men i dag har hun fast arbejde, og den 33-årige Sandra kan nu langsomt men sikkert gå ind i en helt ny fremtid. Både til glæde for Sandra selv og ikke mindst for hendes to børn på ni og 12 år. Det er hun især glad for. 

- Jeg er meget mere livsglad nu. Selv mine børn kan se det. Og nu er der også nogle, som regner med, at jeg møder op. Jeg kan li' at gå på arbejde, og jeg er naturligt træt i stedet for at skulle kæmpe mig til at sove, fortæller hun.

Sandra Louise Larsen og hendes børn er én af de i alt 20 familier, som i dag er tilknyttet projekt Task Force. Det var Beskæftigelses & Integrationsudvalget, som tilbage i 2017 tog hul på en helt ny måde at hjælpe forældre til at blive selvforsørgende og komme i bedre trivsel.

Et team af job- og familierådgivere står parat til at løse de problemstillinger omkring den voksne og børnene, som er nødvendige at få løst, før der er overskud til at komme i job eller uddannelse. 
 
Siden 2017 har 32 borgere været tilknyttet Task Force. 12 ledige er indtil videre kommet i uddannelse eller job med ordinære timer.  

- Jeg var sygemeldt i et år efter overfaldet. Når jeg ser tilbage på det i dag, så synes jeg, at jeg har spildt mit liv. Det var jo ikke sådan, det skulle være, fortæller Sandra Louise Larsen. 
 
Hun brugte det meste af sin tid på at sove, stå op, følge børnene i skole, vente på de kom hjem. Det var alt. 

- Jeg gik til psykolog efter overfaldet, og jeg havde også en mentor. Det var virkelig godt. Men da det stoppede, sank jeg lidt ind i mig selv igen. Jeg var på kontanthjælp og fik egentlig bare lov at være der. Der var en pas-dig-selv-agtig tilgang til mig, og der-skal-nok-komme-noget-en-dag, husker Sandra. 

- Jeg skulle nok have haft et spark bagi noget tidligere. I dag tænker jeg, at jeg nok fik for stort et råderum til at synke ind i mig selv. Men så blev jeg henvist til projekt Task Force. De gav mig virkelig et skub.

 
Jobbørsen blev vendepunktet

Sandra Louise Larsen husker, at hendes sagsbehandler insisterede på, at hun skulle tage med til jobcentrets årlige Jobbørs i Faxe Hallen. Det var virkelig angstprovokerende at tage af sted. Men her mødte Sandra én fra Task Forcen, som præsenterede hende for direktør Lene Bång Jensen fra virksomheden Lev Vel, og det blev vendepunktet.

- Jeg har fået god oplæring af en kollega, som jeg kunne identificere mig med, og som gav mig lov til at løse opgaverne, fortæller Sandra Louise Larsen, som arbejder med personlig pleje, madlavning, rengøring og omsorg hos ældre borgere i kommunen.
 
- Det var min sagsbehandler, som indstillede mig til Task Force. De handler og holder, hvad de lover. Det betyder rigtig meget for mig, siger Sandra Louise Larsen, der sender medarbejderne i Task Forcen en stor mundtlig buket roser. 

Projektleder i Task Forcen, Louise Gieseler, er glad på Sandras vegne. 

- Og så må jeg sige, at det har afgørende betydning, at vi har virksomheder som Lev Vel, der tager et socialt ansvar for at hjælpe langtidsledige ud på arbejdsmarkedet, siger Louise Gieseler.