Skolevalg 2019 gjorde indtryk

31. januar gik eleverne i 8. og 9. klasse til valg. Skolevalg. De havde i tre uger debatteret en række mærkesager, og der var paneldebatter med ungdomspolitikere fra alle partier.
Skolevalg 2019 efterlod et stort indtryk på flere af eleverne.

Nogle af dem lavede en artikel om valget og valgfesten, som skolernes fælleselevråd arrangerede.
Vi giver ordet til Michelle Nielsen, Emilie Jensen, Maria Garp, Mary Pedersen og Mathias Kristensen fra 9. klasse på Østskolens afdeling Rollo:

Skolevalg 19

I løbet af januar har der på de danske skoler været skolevalg for 8. og 9. klasse. Vi er 5 elever fra Østskolen afd. Rollo i Faxe, som har overværet valget.
Tirsdag d. 29 januar blev der afholdt debat, og torsdag d. 31 januar var der valgaften.
Tirsdag d. 29. januar 2019, blev der afholdt debat på Rolloskolen i Faxe, hvor 8. og 9. klasserne fra Østskolerne på Sjælland var inviteret til debat.
Ungdomspartierne som var der, var Venstre, Enhedslisten, Liberal alliance, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Socialistisk folkeparti.
De debatterede i alt fem mærkesager, som var dem, der havde vakt mest interesse hos eleverne på Østskolen.
Vi synes, at debatten var meget spændende. De forskellige partier havde nogle gode udgangspunkter. Eleverne virkede til at være meget engagerede i debatten, og fik også lov til at byde ind til de forskellige mærkesager. Noget som vakte stort bifald, var, da Konservative talte om mærkesagen “Strengere straffe for vold og overgreb.

Valgaften

Torsdag i fælleslokalet Bifrost på Rolloskolen i Faxe, blev der afholdt valgfest for alle 8. & 9. klasserne fra Østskolen og Møllevang fra Rønnede. Valgaftenen bestod af en kort tale fra borgmesteren Ole Vive, en kahoot med 25 spørgsmål som var primært omkring politik og et show fra komikeren Mahamad Habane. Undervejs var der også et par pauser, hvor eleverne fik lov til at gå rundt og snakke med folk fra andre skoler, gå udenfor og trække lidt friskt luft, eller sidde ved deres eget bord og snakke med dem man kender.

Sponsorer

Der var sat chips ved hvert bord, og i boden på skolen kunne man få 2  gratis sodavand i løbet af aftenen. Disse ting var sponsoreret af Meny i Rønnede.
Kulturudvalget i Faxe Kommune gav 23.000 kroner til det fælleskommunale elevråd, så der var mulighed af, at de kunne booke Mahamad Habene.