Ukraine-info

Nyttige links og informationer, du kan hjælpe fordrevne ukrainere med.

Vi har her sammensat nogle vigtige informationer og links til dem, der er flygtet fra Ukraine og til dig, som gerne vil hjælpe med at sørge for, at de får oplysningerne, hvis du er i kontakt med nogle af ukrainerne. 

Hvis du har spørgsmål kan du henvende dig til borgerservice eller ringe på kommunens nummer 56 20 30 00. 
 

At opleve krig - ЯК ПЕРЕЖИТИ ВІЙНУ ТА ВТЕЧУ

Допомога Важливо, щоб ви розповіли лікареві про свій стан, навіть якщо це важко. Візьміть цю брошуру із собою на прийом. Якщо вам потрібен перекладач,повідомте про це, коли замовляєте час на прийом.Відвідування лікаря та послуги перекладача на прийомі безкоштовно. Якщо ви біженець, ви можете звернутис я за допомогою до працівників Центру для біженців. Якщо ви отримали дозвіл на проживання, ви можете звернутися за допомогою до свого лікаря або соціального працівника.

ЯК ПЕРЕЖИТИ ВІЙНУ ТА ВТЕЧУ

Folder til flygtningeforældre fra Dansk Flygtningehjælp

Krig og flugt - ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ З ПСИХОЛОГІЧНОЮ ТРАВМОЮ

РОЛЬ БАТЬКІВ ДУЖЕ ВАЖЛИВА

Мамо i тато – важливи люди у життi дитини, особливо коли дитина з психологiчною травмою потребує допомоги щоб жити далi. Коли Ви знаєте, як психологiчнi переживання впливають на дитину, Ви можете краще розумiти їхнi почут - тя та поведiнку та краще допомогти їй.

https://drc.ngo/media/mdqj3jp3/29-03-22-krig-og-flugt-for%C3%A6ldre-folder-ukrainsk_web.pdf

At opleve krig og flygt fra Dansk Flygtningehjælp

Registrering af kæledyr fra Ukraine - домашні тварини з України

Er du som ukrainsk flygtning indrejst med et kæledyr, eller er du i kontakt med en ukrainsk flygtning, der er indrejst med et kæledyr?
EU og Danmark anvender en særlig undtagelsesmulighed i forordning 2013/576, der betyder, at personer, der rejser med deres kæledyr fra Ukraine, kan tage kæledyret med til Danmark, selvom dyret ikke opfylder alle kravene.

Fødevarestyrelsen har lagt information til ukrainere, der kommer til Danmark med deres kæledyr, ud på deres hjemmeside:

Kæledyr fra Ukraine (foedevarestyrelsen.dk)

Links til information på hhv. dansk, ukrainsk og engelsk kan findes her: 
•    Information på dansk: Kæledyr fra Ukraine
•    Information på ukrainsk: домашні тварини з України
•    Information på engelsk: Pets and the situation in Ukraine

Kæledyret skal hurtigst muligt registreres via en blanket på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Link til blanket:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/Kommunikation%20og%20Kunderaadgivning/Blanketter/INFORMATION_CONCERNING_MY_PET_ANIMAL.pdf

Når kæledyret er registreret hos Fødevarestyrelsen, er det vigtigt, at kæledyret tilses af en dyrlæge. I Faxe Kommune har Faxe dyrehospital stillet sig til rådighed for gratis tjek af ukrainske kæledyr. Kontakt Faxe dyrehospital for mere information. 

Ansøgning om midlertidig opholdstilladelse - Інформація для людей, що приїхали з України

Det danske folketing vedtog d. 17. marts 2022 en særlov for ukrainere. Det betyder, at du nu kan søge om opholdstilladelse i Danmark.

Det betyder for dig som ukrainsk flygtning, at du med en opholdstilladelse kan få en bolig, tage et arbejde og dine børn kan blive passet eller gå i skole. Det betyder også, at du kan bruge det danske sundhedsvæsen. 

Udlændingestyrelsen og SIRI har oprettet en informationsside målrettet ukrainske statsborgere. Her kan du søge om midlertidig opholdstilladelse efter særloven.
Både vejledning og ansøgningsskema findes på dansk, engelsk og ukrainsk.
Du kan søge digitalt eller skrive ansøgningsskemaet ud og aflevere det.
Efterfølgende skal du bestille tid hos Udlængestyrelsens Borgerservice i Næstved, hvor du bl.a. får optaget biometri (foto og fingeraftryk). 

Information til ukrainske statsborgere (dansk version)

Information to Ukrainian citizens (ukrainsk version)

 

Ukrainske jobsøgere - Для шукача роботи з України

Dansk Flygtningehjælps telefonlinje

Børn, unge og voksne kan nu ringe ind til Dansk Flygtningehjælps psykosociale telefonlinje, støttet af Egmontfonden, og på ukrainsk blive vejledt i normale reaktioner under svære livsomstændigheder, samt hvad man kan gøre for at styrke tryghed og resiliens i en ny tilværelse.

Man kan få en kortere samtale med en ukrainsk fagperson med fokus på de reaktioner man selv har, og særligt fokus på de hvordan man som voksen kan støtte sine børn i den svære og udfordrende situation, man står i lige nu.
Til den kortere samtale er der mulighed for at aftale et tidspunkt for en længere opfølgende samtale.

Der er ligeledes mulighed for at blive visiteret til tre terapeutiske samtaler ved behov.

Telefonen er åben alle hverdage kl. 9-10 og kl. 17-18. Telefonnummeret er 3373 5314.
 

Dansk Flygtningehjælps hjemmeside med nyttig info

Der er mange gode informationer at hente på denne hjemmeside, som Dansk Flygtningehjælp står bag

Sådan kan du hjælpe - donere, blive frivillig mv.

Ønsker du at donere til de fordrevne fra Ukraine?

Vi vil gerne opfordre til, at du orienterer dig hos frivilliggrupperne i Haslev og Faxe i forhold til, hvad det er for en hjælp, der er brug for netop nu, hvis du gerne vil hjælpe lokalt her i kommunen med tøj eller lign. 
Vi har aftaler med Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp, så har du tøj eller for eksempel køkkenredskaber, du gerne vil donere, så kan du aflevere det i de lokale afdelinger. 


Vil du være frivillig? 

Så vil vi opfordre dig til at henvende dig Dansk Flygtningehjælp i Haslev  https://drc.ngo/da/vores-arbejde/frivillige-i-danmark eller Dansk Røde Kors i Faxe by www.rodekors.dk/bliv-frivillig.
 

Opdateringsdato: 29.09.2022 - 10:24