Rehabilitering til dig med prædiabetes eller type 2-diabetes

Lev bedre med type 2-diabetes.

Rehabiliteringsforløbet begynder altid med en afklarende samtale, for at finde ud af, om forløbet er det rette for dig. Samtalen tager udgangspunkt i din sygdom, dine behov, ressourcer, netværk, udfordringer og fremadrettede muligheder. Dine pårørende er velkomne til at deltage i samtalen.

Du har prædiabetes hvis du score høj eller meget høj risiko i diabetesforeningens risikotest. Find risikotesten nederst på siden.

På forløbet får du viden, støtte og vejledning til at få hverdagen til at fungere bedst muligt med prædiabetes eller type 2-diabetes. Forløbet kan både foregå på et hold, hvor alle har prædiabetes eller type 2-diabetes eller i form at individuelle samtaler.

Forløbet kan bestå af træning, temaoplæg og netværk. Undervejs bliver der mulighed for at besøge foreningslivet i Faxe Kommune, med henblik på at inspirere dig til fortsat at være fysisk aktivitet efter forløbet.

Undervisningsteamet består af fysioterapeuter, sygeplejerske, psykoterapeut og ernæringsterapeut mv.

Tilmelding

Hvis du har type 2-diabetes og er motiveret for at deltage i forløbet, kan du få din egen læge eller sygehuslæge til at sende en henvisning til Faxe Sundhedscenter. Når vi har modtaget din henvisning, bliver du kontaktet.

Har du prædiabetes kan du selv tilmelde dig på telefon: 5620 4965, man- til torsdag kl.11.00-14.00 eller mail: sundhed@faxekommune.dk

Se links til højre på siden. Her finder du redskaber og information.

For yderligere information kan du kontakte sundhedskonsulent Vibeke Bastrup,
telefon: 5620 3385, mail:
viba@faxekommune.dk

BilagStørrelse
PDF ikon Diabetesforeningens risikotest438.08 KB

Trænings- og Aktivitetsenheden

Tlf.: 5620 2660 (hverdage ml. kl.7.30-10.30)

Faxe Sundhedscenter

Præstøvej 78, 4640 Faxe