Flexbolig

En flexbolig kan være et åndehul i hverdagen, en base for naturoplevelser – eller bare et unikt sommerhus. Du bestemmer selv!


 

Hvorfor flexbolig

Hvis du overvejer at købe en fritidsbolig, giver "lov om flexboliger" helt nye muligheder. Flexbolig ordningen betyder, at helårshuse kan bruges som fritidsboliger, eller et hjem nr. to. Fordelen ved ordningen er, at der nu er langt flere boliger at vælge imellem, når du skal finde en fritidsbolig.

Flexboligordningen er for alle – for dig, der trænger til vand og sand mellem tæerne; dig der gerne vil bevare tilknytningen til din fødeegn eller søger et naturskønt pusterum; dig, der savner en køkkenhave og gør-det-selv projekter; eller dig, der bare gerne vil have et sommerhus, der ikke er helt ligesom de andre.

Fakta om flexbolig

 

Begrebet flexbolig betyder, at ejeren ikke er bundet af bopælspligt, selvom der er tale om en helårsbolig. Helårsboligen bevarer sin formelle status, uanset at boligen i en periode benyttes som fritidsbolig. Boligen vil altid skulle opfylde kravene til helårsbeboelse. Man kan uden tilladelse efter boligreguleringsloven genoptage helårsbeboelsen.

Der kan være områder, hvor det ikke er muligt at benytte boligen som flexbolig, fordi ejendommen er omfattet af en lokalplan eller servitutbestemmelser, som fastslår, at anvendelsen kun må være helårsbolig.
Der kan ikke gives flexboligtilladelse til boliger i byzone.
Der kan heller ikke gives flexboligtilladelser til landbrugsejendomme.
Endelig kan der ikke gives flexboligtilladelse, hvis der er tilmeldt personer på adressen i folkeregistret.

Flexbolig følger ejendommen.

Tilladelsen ophører, når der tilmeldes personer på adressen i folkeregistret.
Du kan til enhver tid selv opsige flexboligtilladelsen, bare husk at give kommunen besked, så din BBR-meddelelse kan blive rettet.

Hvordan søger jeg flexboligtilladelse?

For at kunne gøre brug muligheden skal ejere af helårsboliger ansøge kommunen om at bruge helårshuset til fritidsformål.
Ønsker du, som ejer af en ejendom, at få tilladelse til at anvende din bolig som flexbolig, kan du rette henvendelse til kommunen på e-mail, se den her på siden. I ansøgningen skal du oplyse dit navn, samt adressen på den bolig, som du ønsker flexboligtilladelse til.

Ejendommen bevarer sin formelle status som helårsbolig, men vi noterer i BBR, når der gives flexboligtilladelse.

 

Kontaktinformation

Byggeteamet

byg@faxekommune.dk

Du kan også ringe på:
5620 3030

i tidsrummet
mandag-onsdag og fredag fra 9.00 til 13.00
torsdag fra 9.00-17.00

Vi har åbent for personligt fremmøde
mandag-onsdag kl. 10.00 til 15.00
torsdag 10.00 til 17.00 og fredag lukket

Opdateringsdato: 19.01.2023 - 10:26