Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion
Når du besøger vores hjemmeside indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af hjemmesiden. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, og til hvilke formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Hjemmesiden anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering
Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.
Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

  • Piwik (Matomo), der ligeledes hjælper med statistik på hjemmesiden. (Data forlader ikke Faxe Kommune)

Statistikprogrammer er hjælpeprogrammer, der vha. cookies samler data om, hvordan brugerne bevæger sig rundt på faxekommune.dk. Hvad er mest besøgt? Hvor mange besøgende er der? Hvor giver folk op? Osv.
I Faxe Kommune bruger vi disse data til at forbedre brugeroplevelsen. Der er ingen af disse cookies, der holder øje med eller lagrer, hvem du er.
Statistikken anvendes udelukkende i opsummeret form, f. eks. til at se, hvilke søgeord fra søgemaskiner der giver flest besøg, og hvilke ord og udtryk, der oftest søges efter på faxekommune.dk.

Cookies indsamler følgende information om dig ved besøg på faxekommune.dk:

  • Browsertype
  • Operativsystem
  • Skærmopløsning
  • IP-adresse
  • URL-adresse på siden, du besøger
  • Tidspunkt, siden er besøgt på
  • Varighed siden er besøgt

Hvis du har fulgt et link fra en anden hjemmeside til faxekommune.dk, registrerer cookien, hvor du kom fra.

Hjælpemidler på hjemmesiden
Faxe Kommune benytter hjælpemidler på hjemmesiden. Hjælpemidlerne kan have karakter af bookingkalendere samt betalingssystemer.

Cookies fra visning af videoer mm.
Fra tid til anden viser Faxe Kommune videoer, der blandt andet ligger på Youtube.com og Vimeo.com. Videoer, der enten er indlejret på hjemmesiden eller videoer, der tilgås via et eksternt link.
Disse tjenester placerer egne cookies på din computer.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies.
Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering (Nyt vindue)


Personoplysninger

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, deltager i undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent og øvrig brug af services.
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse ved betaling af ydelser.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af hjemmesiden, geografisk placering videregives til tredjeparter, i anonymiseret form i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til statistik.
Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.
Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes.
Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til databeskyttelsesrådgiveren på e-mail: dbr@faxekommune.dk

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Hjemmesiden ejes og publiceres af:
Faxe Kommune
Frederiksgade 9
4690 Haslev
Telefon: 56 20 30 00
E-mail: kommunen@faxekommune.dk

 

Opdateringsdato: 31.05.2018 - 09:18