Høring: Forslag til lokalplan

Forslag til lokalplan 500-86 for nyt boligområde ved Egeparken i Haslev er nu i 5 ugers offentlig høring.

Faxe Byråd har den 27. oktober 2018 godkendt forslag til lokalplan 500-86. Planforslaget offentliggøres tirsdag den 11. december 2018 og er i høring inden til den 15. januar 2019. Planforslagene kan i hele perioden ses på bibliotekerne, i borgerservicecentre og på Faxe Kommunes hjemmeside.

Du kan se 'Forslag til lokalplan 500-86 - boligområde ved Egeparkeni Haslev' under "læs også".

Dine muligheder
Bemærkninger eller indsigelser skal være modtaget af Faxe Kommune senest tirsdag den 15. januar 2019. Du kan sende en e-mail til plan2@faxekommune.dk eller et brev til Faxe Kommune, Center for Plan & Miljø, Frederiksgade 9, 4690 Haslev.

Har du spørgsmål til planlægningen, kan du kontakte planafdelingen på 5620 3019.

Borgermøde
Der bliver afholdt et borgermøde om planens indhold tirsdag den 18. december 2018 kl. 18.30-20.00 op Frederiksgade 9, 4690 Haslev. Her kan du høre mere om planens indhold og komme med spørgsmål til planlægningen.

 

Planforslagets indhold
Forslag til lokalplan 500-86 åbner mulighed for, at etablere ca. 215 boliger som tæt-lav bebyggelse eller ca. 70-80 boliger som åben-lav bebyggelse eller en kombination af tæt-lav og åben-lav. Der udlægges areal til en overordnet vejstruktur og en fælles grønning i form af et grønt rekreativt område, der strækker sig gennem hele boligområdet. Strukturen er gældende for både tæt-lav boligområde og åben-lav boligområde. Bebyggelsen kan maksimalt opføres med 2 etager. 

Udvikles området udelukkende til tæt-lav bebyggelse, er intentionen, at der etableres 24 boligklynger i et åbent landskab. Der udlægges byggefelter, hvori boligklyngerne skal placeres. De enkelte boligklynger består af optil fire bygninger, der danner et fælles indere gårdrum, som rummer parkering, adgang til boliger, opholdsmulighed, opbevaringsskure og et centralt træ på gårdspladsen. En boligklynge består som hovedregel af 8-10 boliger i forskellige boligtyper som for eksempel rækkehuse, dobbelthuse og villalejligheder i forskellige størrelser. Derudover kan der etableres 3 fælleshuse i området til brug for området beboere.

Til de enkelte boligklynger knytter sig nær-rekreative grønne arealer som overgang til den fælles grønning, der løber gennem hele boligområdet. Intentionen er, at de grønne områder skal strække sig ind mellem boligklyngerne som semi-private grønne arealer, der kan udvikler sig over tid i overensstemmelse med beboernes ønsker. Der kan etableres forskellige rekreative faciliteter i de grønne områder for eksempel i form at en kælkebakke, naturelementer, beplantning og legepladser.

Udvikles området alene til åben-lav bebyggelse, kan bebyggelsen etableres som parcelhuse og villalejligheder. Der fastsættes bestemmelser for bebyggelsens omfang, placering og ydre fremtræden og den fælles grønning føres gennem området, som grønt fællesareal.

 

Retsvirkninger
Ejendomme indenfor lokalplanens område, må ikke bebygges eller udnyttes på en måde, der foregriber indholdet i lokalplanen. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Denne foreløbige retsvirkning gælder, indtil den endeligt vedtagne eller godkendte lokalplan er offentligt bekendtgjort, dog højest ét år efter offentliggørelse af lokalplanforslaget.

 

Miljøvurdering 
Faxe Kommune har truffet afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering af lokalplanforslag nr. 500-86, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer. Den nærmere begrundelse herfor fremgår af planforslaget.

 

Klagevejledning
Byrådets vedtagelse af planforslag til offentlig høring kan ikke påklages til Planklagenævnet. Først ved byrådets endelige vedtagelse og efterfølgende offentliggørelse kan retlige spørgsmål påklages til Planklagenævnet jf. Planlovens § 58, stk. 1, nr. 3. Faxe Kommune har truffet afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering af forslag til lokalplanforslag nr. 500-86, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer. Den nærmere begrundelse fremgår af planforslaget.

Afgørelsen om miljøvurdering kan der klages over til Planklagenævnet, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr, 448 af 10. maj 2017) § 48. Der kan klages over formelle mangler i afgørelsen, de såkaldte retlige spørgsmål. Hvis du ønsker at klage over afgørelsen, skal klagen være indgivet til Planklagenævnet senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentliggjort, regnes klagefristen dog altid fra datoen for offentliggørelsen.

Du skal klage via Klageportalen, ved at logge ind med dit NEM-ID på kpo.naevneneshus.dk. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Faxe Kommune i Klageportalen. Når du klager som privatperson, skal du betale et gebyr på kr. 900. Klager du som organisation eller virksomhed, skal du betale et gebyr på kr. 1.800. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.

I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Faxe Kommune. Hvis kommunen fastholder afgørelsen, sendes klagen videre til behandling i nævnet via Klageportalen. Du får besked om videresendelsen.

Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den udenom Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning ti Faxe Kommune. Kommunen videresender herefter din anmodning til nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages. Se betingelserne for at blive fritaget på www.naevneneshus.dk.

Faxe Kommunes afgørelse kan jf. Planlovens § 62, indbringes for domstolene. Søgsmål til prøvelse af afgørelser om forhold, der er omfattet af planloven, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt.