Høring: Forslag til lokalplan 200-27

Forslag til lokalplan 200-27 for tæt-lav boliger på Syrenvænget i Karise er nu i 5 ugers offentlig høring.

Plan & Kulturudvalget har den 26. marts 2019 godkendt forslag til lokalplan 200-27. Planforslaget offentliggøres mandag den 1. april 2019 og er i høring ind til den 6. maj 2019. Planforslaget kan i hele perioden ses på bibliotekerne, i borgersevicecentre og på Faxe Kommunes hjemmeside.

Du kan finde 'Forslag til lokalplan 200-27 - tæt-lav boliger på syrenvænget i Karise' her på siden under punktet "læs også".

Dine muligheder
Bemærkninger eller indsigelser skal være modtaget af Faxe Kommune senest mandag den 6. maj 2019. Du kan sende en e-mail til plan2@faxekommune.dk eller et brev til Faxe Kommune, Center for Plan & Miljø, Frederiksgade 9, 4690 Haslev.

Har du spørgsmål til planlægningen, kan du kontakte planafdelingen på 5620 3019.

Borgermøde
Der bliver afholdt et borgermøde om planens indhold mandag den 29. april kl. 19.00-20.30 på Kulturhuset Leopold i Karise. Her kan du høre mere om planens indhold og komme med spørgsmål til planlægningen.

Planforslagets indhold
Forslag til lokalplan 200-27 åbner mulighed for at der kan opføres tæt-lav bebyggelse i form af to bygninger med i alt 7 boliger på Syrenvænget 3.

Lokalplanen fastsætter blandt andet bestemmelser for, at der skal være vejadgang fra både Syrenvænget og Elmevej, at der skal være parkering inde på området og at bebyggelsen maksimalt må opføres i 1 etage og med en højde på 6,5 meter.

Retsvirkninger
I lokalplanområdet gælder der et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændret anvendelse fra den 1. april 2019, og indtil planen er offentliggjort efter endelig vedtagelse, dog maksimalt 1 år, jf. planlovens §

Miljøvurdering
Faxe Kommune har truffet afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering af forslag lokalplan 200-27, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Den nærmere begrundelse herfor fremgår af planforslaget.

Klagevejledning
Byrådets vedtagelse af planforslag til offentlig høring kan ikke påklages til Planklage­nævnet. Først ved byrådets endelige vedtagelse og efterfølgende offentliggørelse kan retlige spørgsmål påklages til Planklagenævnet jf. Planlovens § 58, stk. 1, nr. 3

Faxe Kommune har truffet afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurde­ring af lokalplanforslag nr. 200-27, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter. Den nærmere begrundelse fremgår af planforslagene.

Afgørelsen om miljøvurdering kan der klages over til Planklagenævnet, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr, 448 af 10. maj 2017) § 48. Der kan klages over formelle mangler i afgørelsen, de såkaldte retlige spørgsmål.

Hvis du ønsker at klage over afgørelsen, skal klagen være indgivet til Planklagenæv­net senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentliggjort, regnes klagefristen dog altid fra datoen for offentliggørelsen.

Du skal klage via Klageportalen, ved at logge ind med dit NEM-ID på kpo.naevneneshus.dk

En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Faxe Kommune i Klageportalen. Når du klager som privatperson, skal du betale et gebyr på kr. 900. Klager du som orga­nisation eller virksomhed, skal du betale et gebyr på kr. 1.800. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.

I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Faxe Kommune. Hvis kommu­nen fastholder afgørelsen, sendes klagen videre til behandling i nævnet via Klagepor­talen. Du får besked om videresendelsen.

Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den udenom Klageportalen, med­mindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Faxe Kommune. Kommunen videresender herefter din anmodning til nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages.

Faxe Kommunes afgørelse kan jf. Planlovens § 62, indbringes for domstolene. Søgs­mål til prøvelse af afgørelser om forhold, der er omfattet af planloven, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt.