Information om nødpasning i dagtilbud og skoler

Info til forældre om nødpasning

I går aftes den 12. marts meddelte statsminister Mette Frederiksen, at alle skoler og daginstitutioner lukker fra og med på mandag den 16. marts og frem til den 30. marts. Dog vil der være nødpasning til bestemte grupper af elever med særlig behov herfor.  

Denne meddelelse er en opfølgning på statsministerens meddelelse og en præcisering af, hvordan vi Faxe Kommune håndterer nødpasningen.

Allerede fra dags dato opfordres I til, så vidt muligt, at holde jeres børn hjemme fra vores dagtilbud og skoler.

Ungdomsklubben er lukket fra og med den 11. marts.

Alle dagtilbud og skoler er pt. i gang med at udarbejde nødpasningsplaner, der gør det muligt for en udvalgt gruppe af forældre at få passet deres børn. Denne gruppe afgrænses således:  

  • 0-9 årige børn, hvis forældre i offentlig tjeneste udfører en samfundsvigtig funktion samt privatansatte, der ligeledes udfører en for samfundet vigtig funktion. Det kan fx være sundhedspersonale, politi, beredskabsmyndigheder el. lign.  
  • 0-9 årige børn, hvis forældre grundet særlig tvingende omstændigheder har pasningsbehov, fx børn med særlige behov.

For at håndtere situationen bedst muligt er det min klare forventning, at vi hjælper hinanden med at sørge for at pasningsbehovet holder sig inden for denne afgrænsede gruppe. 

Dagtilbud og skoler vil via henholdsvis Forældreintra og Aula sende nødpasningsplaner ud senest fredag den 13. marts kl. 12, sandsynligvis tidligere. Af disse planer vil det konkret fremgår, hvordan planen er på netop jeres dagtilbud eller skole. 

For nuværende prioriterer vores medarbejdere i dagtilbud og skole at planlægge og skulle afvikle nødpasningen for de børn og elever, der møder frem. Det er en stor og krævende opgave at få nødpasningen gjort klar, men også en opgave vores dagtilbud og skoler har erfaring med og er godt rustet til at løse.

Jeg henstiller dog til, at I udviser betænksomhed ved så vidt muligt ikke at kontakte skoler og institutioner med spørgsmål om den kommende nødpasning. For nuværende har vores medarbejdere brug for at fokusere deres ressourcer på planlægningen af de kommende dage. Til gengæld vil dagsinstitutioner og skoler holde jer tæt orienteret vha. Forældreintra, Aula og kommunens Facebookside.

Vi vil samtidig gerne benytte lejligheden til at mane til ro og besindighed og opfordre til, at vi alle viser det samfundssind der gør, at vi i fællesskab får tingene til at fungere. 

Tak for jeres forståelse herfor.