Susanne Meyer Christensen bliver skoleleder for Vestskolen

Fra 1. december kan 49-årige Susanne Meyer Christensen slette ordet "konstitueret" foran skoleleder, for et enigt ansættelsesudvalg har netop valgt hende som Vestskolens nye skoleleder.

Susanne Meyer ChristensenAt sidde på skolelederkontoret på Vestskolen er ikke nyt for Susanne Meyer Christensen. 
Gennem de seneste 16 måneder har hun været konstitueret skoleleder for Vestskolen, som består af Terslev Skole, Vibeengskolen og Nordskovskolen. 
Men fra 1. december er hun altså ikke længere "bare" konstitueret. 
 
Det er en begejstret og glad centerchef for Børn & Undervisning, Henrik Reumert, som kan byde Susanne Meyer Christensen sådan rigtigt ind i lederkredsen, ikke mindst fordi hun - som han udtrykker det - har varetaget sin opgave med stort ansvar, engagement og gode resultater. 
 
Derfor var der heller ingen tvivl blandt ansættelsesudvalgets medlemmer, som enstemmigt pegede på Susanne Meyer Christensen. 
 
- Det er med stor glæde, at vi er lykkedes med at rekruttere den helt rigtige kandidat til at stå i spidsen for videreudviklingen af Vestskolen, så skolen kan blive det naturlige og attraktive førstevalg for elever, forældre, medarbejdere og ledere, siger Henrik Reumert og tilføjer:
 
- Som Susannes chef har jeg haft fornøjelsen af at samarbejde med hende gennem snart to år. Jeg kender Susanne som en leder, der altid sætter børn og unges læring og udvikling øverst på dagsordenen. Som leder er hun lyttende, retningssættende, skaber følgeskab og resultater. Som menneske er hun tryghedsskabende, tillidsfuld og ordentlig. 
 
Susanne Meyer Christensen er ydmyg over for opgaven men har også virkelig meget gå-på-mod.
 
- Jeg glæder mig meget til at fortsætte arbejdet. På skolen har vi fået sat vores strategi Læring skaber trivsel og trivsel skaber læring i søen, samt arbejdet med den røde tråd i forhold til vores fælles sociale adfærdskodeks: "Sådan er vi sammen på Vestskolen". Desuden arbejder vi stærkt med kommunens fælles strategier for skoleområdet, strategier som er kommet godt ind under huden på mig. Det er ikke bare "kommunens" strategier, det er også mine egne nu, siger Susanne Meyer Christensen. 
 
At det forholder sig sådan, skyldes ikke mindst en høj grad af inddragelse, hvor hun og andre kolleger har været med til at sætte retning. Det er også en arbejdsform, som hun selv vægter højt i sit arbejde som leder . 
 
- Som jeg siger til børnene, er vi alle en del af et puslespil. Alle brikker er lige vigtige. Derfor er det også vigtigt for mig, at vi inddrager børnenes stemmer, forældrenes perspektiver og medarbejdernes håb og drømme for børnene, når vi tager favntag med tidens store emner som inklusion, trivsel og læring, siger den nye skoleleder. 
 
- Der er masser af erfaringer fra tidligere, for der har været mange forskellige typer af inkluderende tiltag gennem tiden, og de erfaringer skal vi have bragt i spil. Den inddragelse tror jeg også på er med til at skabe den form for arbejdsplads, hvor man er glad for at møde ind om morgenen. Vi skal fortsat have medarbejdere som trives, det smitter også af på børnene. 
 
Susanne Meyer Christensen er uddannet lærer på daværende Haslev Seminarium. Hendes karriere kørte ret hurtigt ind på ledelsessporet, og gennem de seneste cirka 10 år har hun fået masser af ledererfaring med i baggagen. Siden december 2015 i Vestskolens regi, da hun før sin tid som konstitueret skoleleder var afdelingsleder på Vibeengskolen. 
 
Hun bor i Næstved, er gift og parret har fem børn i alderen 15-26 år.