Rekruttering

Mangler din virksomhed arbejdskraft? Her kan du læse mere om mulighederne for at rekruttere blandt ledige borgere i Faxe Kommune

Rekruttering via Jobcenter Faxe

Lad jobcentret hjælpe med at finde nye medarbejdere. Brug Jobservice Danmark ved større rekrutteringsbehov.

Jobcentrets virksomhedsservice kan altid hjælpe din virksomhed med at finde nye medarbejdere. Jobcentrets virksomhedsservice kan f.eks. udvælge jobsøgere fra cv-banken på Jobnet.dk og sende cv´er for de bedst egnede kandidater til virksomheden.

Jobcentret har kontakt med jobsøgere fra stort set alle brancher. Nogle jobsøgere har de nødvendige faglige og personlige kompetencer til at starte i job med få dages varsel. Andre jobsøgere har brug for en ekstra indsats, måske med jobcentrets støtte, for at få en god start i jobbet.

Fordele

 • Jobcentret har adgang til jobsøgere fra alle brancher og fra hele landet
 • Jobcentret har viden om arbejdsmarkedet og om jobsituationen i lokalområdet.
 • Jobcentret kan rådgive om alternative rekrutteringsmuligheder, f.eks. støttet beskæftigelse.
 • Jobcentret kan hjælpe med at give den nye medarbejder en god start, f.eks. via forudgående opkvalificering eller tilskud til mentor.

Brug for flere medarbejdere?
Ved større rekrutteringsopgaver (landsdækkende eller på tværs af kommunegrænser) kan virksomheden med fordel bruge Jobservice Danmark. Brug hotlinen på tlf. 72 20 03 50, så koordineres indsatsen (evt. blandt flere jobcentre), og der udsøges, screenes og tilsendes relevante kandidater inden for tre arbejdsdage*. Der er også mulighed for at afholde større rekrutteringsseancer i jobcentret med præsentation af virksomheden og samtaler med egnede kandidater.

Virksomhedens kriterier for screening aftales med jobcentret. Det er også muligt at formalisere rekrutteringssamarbejdet i en såkaldt jobserviceaftale. Med jobserviceaftalen får virksomheden således mulighed for at skabe overblik og planlægge behovet for arbejdskraft på både kort og lang sigt. Det giver jobcentrene bedre mulighed for at imødekomme virksomhedens behov og koordinere den samlede rekrutteringsindsats.

Case: Nyt job i Rema1000

At få klaret de små opgaver, kan skabe luft samt give mere  tid til kerneopgaverne i din virksomhed!
I denne film kan du se, hvordan Jesper fra Rema1000, har fået løst sine udfordringer i samarbejder med Jobcenter Faxe.

Sådan gør du
Inden du kontakter jobcentret eller Jobservice Danmark, kan du med fordel udarbejde et forslag til stillingsbeskrivelse, som indeholder:

 • Primære opgaver og ansvar.
 • Krav til faglige såvel som personlige kompetencer.
 • Arbejdstid, tiltrædelsestidspunkt, aflønning, varighed mv.

Jobservice Danmark kontaktes på tlf.: 72 20 03 50

Mere information på Jobservice Danmark

Rekruttering via Facebook

Som arbejdsgiver har Jobcenter Faxe en særlig rekrutteringsside på Facebook, hvor du har mulighed for dele dit jobopslag.

Mange rekrutteres i dag via sociale medier og vi anbefaler, at man som arbejdsgiver anvender flere kanaler ved rekruttering. Du er altid velkommen til at kontakte Virksomhedsservice for at få råd og vejledning. 

Rekrutér en flygtning

Hvis din virksomhed gerne vil hjælpe en flygtning ind på det danske arbejdsmarked, kan det ske ved hjælp af et 13 ugers praktikforløb.

Den sikreste vej til en vellykket integration er en solid tilknytning til det danske arbejdsmarked. Jobcenter Faxe ønsker at understøtte mulighederne for en vellykket integration i samarbejde med lokale virksomheder, der har en ledig plads til en flygtning i praktik. Praktikken varer typisk 13 uger, med mulighed for forlængelse og der vil oftest være tale om ufaglærte arbejdsopgaver som f.eks. forefaldende praktisk arbejde, rengøring eller andet, hvor sproget ikke afgørende for opgaveløsningen. Praktikken foregår som supplement til sprogundervisningen og hjælper dermed flygtninge til hurtigst muligt at kunne begå sig på det danske arbejdsmarked.

Sådan gør du:

 • Kontakt virksomhedsservice i Jobcenter Faxe på tlf. 56 20 35 10.
 • En virksomhedskonsulent besøger virksomheden for at afklare ønsker samt mulige arbejdsområder.
 • Virksomhedskonsulenten matcher virksomhedens ønsker med en flygtning.
 • Praktikken bliver individuelt tilpasset virksomheden og flygtningens ønsker.
 • Praktikken foregår sideløbende med sprogundervisningen. Fordelingen kan f.eks. være 2 dage om ugen i virksomheden og 3 dage om ugen på sprogskolen.
 • Virksomhedskonsulenten har løbende kontakt med begge parter for at sikre et godt forløb for alle.

Virksomhedens online jobbank og annonceringssted

På Jobnet kan virksomheden gratis opslå ledige stillinger samt søger i den landsdækkende cv database

Jobnet for arbejdsgivere finder du Danmarks største online jobbank. Her har du nem og gratis adgang til jobsøgere i hele Danmark. Du opretter din virksomhed som bruger og får dermed adgang til cv-banken med bl.a. relevante søgekriterier og mulighed for at gemme søgeprofiler, så du kan etablere en intern emnebank.

Virksomheden kan også annoncere gratis efter medarbejdere på Jobnet. Der er mulighed for at tilføje rettelser løbende og virksomheden har hele tiden overblik over sine jobannoncer.

Jobnet kan du desuden finde blanketter, FAQ og gode råd til rekruttering - herunder:

 • Jobbeskrivelsen
 • Rekruttering via netværk
 • Forberedelse, gennemførelse og evaluering af jobsamtalen.

Har du svært ved at finde den rigtige medarbejder inden for Danmarks grænser, kan udenlandsk arbejdskraft være svaret. Læs mere på Work In Denmark

Work In Denmark

Find arbejdskraft på tværs af landegrænser

Har du svært ved at finde den rigtige medarbejder indenfor Danmarks grænser, kan udenlandsk arbejdskraft være svaret. Jobcentret kan hjælpe dig med at rekruttere arbejdskraft fra hele EU, samt fra Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz via ’Work in Denmark’. På Work In Denmark kan du annoncere direkte eller søge blandt tusindvis af udenlandske cv’er. Her kan du også finde information om de regler og vilkår, som din virksomhed skal være opmærksom på ved annoncering i de enkelte lande. Se også EURES hvis du vil annoncere efter arbejdskraft i EU.

Fordele:

 • Nem adgang til tusindvis af udenlandske jobsøgende

Erhvervsplaymaker

Skole og Virksomhedssamarbejde

Vil du præsentere din virksomhed og din branche for eleverne i folkeskolen, så har du muligheden her. https://www.faxekommune.dk/borger/boern-unge/skole-sfo/skole-virksomhedssamarbejde-erhvervsplaymaker

Kontaktinformation

Jobcenter Faxe, Virksomhedsservice

Tingvej 7

4690 Haslev

Telefon 5620 3510

e-mail: jobcenter@faxekommune.dk

Telefontider for virksomheder:

Mandag kl. 8.00 – 16.00

Tirsdag kl. 8.00 – 16.00

Onsdag kl. 8.00 – 15.00

Torsdag kl. 8.00 – 17.00

Fredag kl. 8.00 – 13.00

 

Opdateringsdato: 17.08.2022 - 13:28