Er du blevet ledig?
Læs mere om hvad du skal gøre og dine muligheder som ledig her.
-
Er du ledig og medlem af en a-kasse, skal du løbende have kontakt til både Jobcentret og din a-kasse, som samarbejder og hjælper dig med at finde et job.
I din ledighedsperiode har du ret til dagpenge, hvis du opfylder en række kriterier.
Du kan læse mere om disse kriterier på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside www.star.dkI Jobcenter Faxe får du et individuelt kontaktforløb med løbende samtaler, hvor vi sætter fokus på dine konkrete jobmuligheder og de job, du allerede har søgt.
Du har pligt til at samarbejde og deltage i tilbud, der kan forbedre dine jobmuligheder, f.eks. virksomhedspraktik eller job med løntilskud. De tilbud vi giver dig, afhænger af din alder og længden af din ledighedsperiode.Tjek dine jobforslag på jobnet - én gang om ugen
Er du tilmeldt som ledig i jobcentret, skal du være aktivt jobsøgende. Derfor skal du tjekke dine jobforslag på jobnet mindst én gang om ugen.
Læs mere reglerne for jobsøgning på www.jobnet.dkJobplan
Sammen med en medarbejder i jobcentret skal der udarbejdes en personlig jobplan for dig. Jobplanen beskriver dine personlige jobmål og de aktiviteter, vi sammen iværksætter, for at du når dem. En jobplan tager udgangspunkt i dine personlige forudsætninger og ønsker – men jobplanen skal samtidig udformes, så dine mål matcher de konkrete behov på arbejdsmarkedet.Andre muligheder som ledigt a-kassemedlem
6 ugers jobrettet uddannelse
Som ledig ufaglært eller faglært medlem af en a-kasse har du mulighed for ét 6 ugers jobrettet uddannelses- eller kursusforløb, som fremgår af den landsdækkende positivliste:Det er a-kassen, som afgør om du opfylder betingelserne for at deltage i 6 ugers selvvalgt uddannelse.
Din a-kasse kan hjælpe dig med at ansøge om 6 ugers jobrettet uddannelse.
-
Hvis du er ledig og ikke er dagpengeberettiget kan du eventuelt modtage kontanthjælp.
Er du ledig - men ikke medlem af en a-kasse?
Hvis du er ledig og ikke er dagpengeberettiget kan du eventuelt modtage kontanthjælp.
Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, men står uden job, skal du på din første ledighedsdag melde dig ledig i jobcentret.
Det er herefter jobcentret, der afgør, om du skal være tilmeldt som arbejdssøgende.Hvornår kan jeg få kontanthjælp?
Du kan få kontanthjælp, når du på grund af ændringer i dine forhold, ikke kan skaffe det nødvendige til din egen eller din families forsørgelse. Kontanthjælpen optjenes fra den dag, du søger, og den kan tidligt udbetales efter en måned. Kontanthjælp er en midlertidig ordning.Hvilke betingelser skal være opfyldt?
Det er en betingelse for at få kontanthjælp, at der er sket ændringer i dine forhold. Det kan for eksempel være:- At du er blevet arbejdsløs og ikke er berettiget til arbejdsløshedsdagpenge
- At du er blevet syg og ikke opfylder betingelserne for sygedagpenge
Hvordan søger jeg?
Hvis du skal ansøge om kontanthjælp eller ledighedsydelse, skal du bestille en tid til visistation på Jobcentret på din 1. ledighedsdag. Her vil du komme til at tale med en sagsbehandler. Sagsbehandleren vil som udgangspunkt bede dig lægge dit cv på Jobnet. Du skal tjekke ind på standeren, når du kommer.Tjek dine jobforslag på jobnet - én gang om ugen
Er du tilmeldt som ledig i jobcentret, skal du være aktivt jobsøgende. Derfor skal du tjekke dine jobforslag på jobnet mindst én gang om ugen.
Læs mere reglerne for jobsøgning på www.jobnet.dk -
Åben Vejledning giver borgere og virksomheder mulighed for at komme ind fra gaden og få råd og vejledning om job og uddannelse.
Alle er velkommen i Åben Vejledning, hvad enten du er ledig, i arbejde eller virksomhedsrepræsentant.
I Åben Vejledning kan du få råd & vejledning om emner som f.eks.:
- Jobnet/ joblog
- Uddannelse
- Oprettelse af jobannoncer
- CV/ ansøgninger
- Borgere uden fast bopæl, kan tjekke jobforslag
- Vejledning til jobsøgende EU-borgere
- Hjælp til selvbooking af jobsamtaler
Det er bedst at bestille tid til åben vejledning, og det kan du gøre via den online tidsbestilling ved at klikke her.
-
Hvis du vil booke en samtale i jobcentret skal du benytte jobnet.dk - tryk her (nyt vindue)
Sådan booker du en samtale:
- Log på Jobnet og vælg 'Mine aftaler' i venstremenuen
- Vælg 'Mine møder'
- Klik på 'Book et møde'
- Vælg mødetype, sagsbehandler og tidspunkt
- Læs og tryk på læst og accepteret dine rettigheder og pligter i forbindelse med det møde,
- Klik på 'Book mødet'
Du modtager en kvittering på din bookning. Hvis du har opgivet din mailadresse under dine personlige oplysninger, modtager du også en kvittering pr. mail.
Under 'Indkaldelser og møder' kan du nu se mødet, du har booket
Sådan ombooker du en samtale:
- Log på Jobnet og vælg 'Mine aftaler' i venstremenuen
- Vælg 'Mine møder'
- Klik på det møde, du vil ombooke
- Klik på 'Ombook møde'
- Vælg nyt tidspunkt
- Klik på 'Book møde'
Du modtager en kvittering på din bookning. Hvis du har opgivet din mailadresse under dine personlige oplysninger, modtager du også en kvittering pr. mail.
Under 'Indkaldelser og møder' kan du nu se mødet, du har ombooket
-
Ungevejen
Ungevejen er til dig, der er under 30 år, og som modtager uddannelses- og kontanthjælp eller har behov for råd og vejledning i forhold til uddannelse og job.
Ungevejen består af Jobcenter, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Socialcentret, og teamets formål er at havee en tæt og tidlig dialog med unge i Faxe Kommune.
Ungevejen hjælper dig med valg af uddannelse, ansøgning om SU, konotakt til virksomheder og praktikpladser og sørger for at du får lavet individuel job- eller uddannelsesplan.
Du skal ikke bestille tid - du møder blot op i åbningstiden.
Skal du søge om økonomisk hjælp er det vigtigt, at du møder op allerede på 1. ledighedsdag.
Ungevejen har pc'er til rådighed, hvor du kan få oprettet cv og tjekke jobforslag på Jobnet.dk - her kan du desuden også undersøge uddannelsesmuligheder m.v.