Spar på energien

Kampagne fra Energistyrelsen skal hjælpe os med at spare endnu mere på energien.

Vi mærker alle konsekvenserne af usikkerheden omkring energiforsyningerne til Europa. Det har gjort, at priserne for energi varierer meget. Det koster os dyrt - og det har gjort os endnu mere motiverede for at spare på energien end normalt. Med ampagnen sætter Energistyrelsen fokus på relevante spareråd i hver sæson og ruster os til at gøre noget her og nu. For spareråd er i høj grad sæsonbaserede, og det kan gøre en stor forskel for din varme- og elregning at fokusere på en håndfuld aktuelle råd – hvad end det er højsommer eller fyringssæson, og hvad end du bor i hus eller lejlighed.

 

Fortsæt de gode energivaner

Det seneste år har vi sammen i Danmark sænket gasforbruget med 19 % og elforbruget med 6 %.

Det har du været med til at sikre ved at spare på energien derhjemme. Tak - og tak fordi du stadigvæk sparer på energien.

På SparEnergi.dk kan du se mange forskellige spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sømmene.

 

Valg af elprisaftale og elselskab

Der findes forskellige typer elprisaftaler, der overordnet kan deles op i aftaler med variabel og fast elpris. Du skal være opmærksom på, hvilken aftale du har, hvis du ønsker/har mulighed for at spare penge og CO2 ved at flytte dit strømforbrug. En elprisaftale med variabel elpris kan måske være en mulighed for dig. Tjek f.eks. din elregning og se, hvilken aftale du har, og hvordan strømmen afregnes.

Du kan også undersøge, om det kan være en mulighed for dig at skifte elselskab. På elpris.dk kan du se elselskabernes priser.

Du kan læse mere om valg af elprisaftale og elselskab på Energistyrelsens hjemmesider Variabel elpris og Dit elforbrug.  

1. oktober 2023 er det blevet dyrere at bruge strøm mellem kl. 06 og 24, uanset om du har fast eller variabel timepris i din elaftale. Det er prisen for transport af strøm (nettarif), der stiger oktober-marts - særligt kl. 17-21. Selvom transport af strøm kun udgør en del af den samlede elpris, kan du i vinterhalvåret spare  en del ved f.eks. at bruge vaskemaskine og opvaskemaskine i de billigere timer.

 

Én ting er sikkert. Og det er grønt.
Hvis vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer får vi ikke kun store energibesparelser. Vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning – og i sidste ende betyder det en grøn energiforsyning. Så når vi sammen sparer på energien er det godt for pengepungen, for klimaet og for en mere sikker energiforsyning.