Når det er vinter

Selv om det bliver vinter og frost vil vi gerne kunne bevæge os omkring via veje, stier og fortove. Både kommunen og grundejere har pligt til at rydde og salte færdselsarealer.

.embed-container {position: relative; padding-bottom: 100%; height: 0; max-width: 100%;} .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container iframe{position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%;} small{position: absolute; z-index: 40; bottom: 0; margin-bottom: -15px;}

De største veje ryddes først

Kommunens folk skal rydde og salte på alle kommunale veje og stier. De starter med de største veje først.

På kortet herover vises hvordan rydning og saltning prioriteres. Der er link til kortet her på siden, så man kan zoome ind på sit lokalområde.

Niveau I (rød): Vejene ryddes døgnet rundt

Niveau II (blå): Vejene ryddes i tidsrummet 05.00-18.00

Niveau III (grøn): Vejene ryddes kun i dagtimerne på hverdage

Niveau IV (gul): Vejene ryddes kun undtagelsesvis og når der er styr på de øvre niveauer.

Motorvejen og Rønnede-Næstved-vejen driftes af Vejdirektoratet. På Trafikkortet fra Vejdirektoratet kan man følge med i vejenes aktuelle farbarhed.

Ryd og salt på fortovet

Som grundejer i byzone, er det din pligt at salte og rydde fortov og sti ud for din ejendom. På private fællesveje er det også grundejerens ansvar at der bliver saltet og ryddet på  vejen. 

Oplever du nogle steder at grundejere ikke overholder deres forpligtelse, kan du indberette det via kommunens "Giv os et Praj" side.

Man kan læse mere om glatførebekæmpelse i regulativet om vintervedligeholdelse og renholdelse her på siden.