Hvem skal have årets handicappris?

Faxe Kommunes Handicapråd søger kandidater til årets handicappris. Med prisen sætter Faxe Kommune fokus på personer, virksomheder, organisationer eller institutioner, som gør noget særligt for at fremme lige muligheder for personer med handicap. 

OBS OBS OBS NY deadline for indstillinger er 12. august.

5.000 kroner og et kæmpe, hjerteligt skulderklap. 
Det venter den næste modtager af handicapprisen i Faxe Kommune. Den bliver uddelt 27. september i forbindelse med kulturnatten i Haslev. 
Derfor lyder der netop nu en kraftig opfordring fra kommunens handicapråd: Vi søger gode historier om nogen, der gør en forskel for andre, en ildsjæl som bør fejres – det er nu, du kan indstille kandidater til at modtage den efterhånden traditionsrige pris. 

Prisen tildeles en person, virksomhed, organisation eller institution, som har fremmet lige muligheder for personer med handicap. En vis lokal forankring er en betingelse for at kandidere til prisen. 

Hvis du vil indstille en kandidat, kan du læse mere her: https://www.faxekommune.dk/handicappris2024
Du kan indstille din kandidat frem til 12. august 2024. 

Sidste års vinder

I 2023 vandt spillestedet B&W LIVE for deres arrangementer med live musik for mennesker med fysiske og psykiske handicaps. 

Det var i den grad et skulderklap, som B&W Live og de mange engagerede folk bag spillestedet tog godt imod. Formand Hauke H. Oldenburg fortæller da også, at alle er utroligt stolte over og glade for at have fået Handicapprisen 2023. For foreningen har det stor betydning, at deres arbejde med og for medborgere med handicap er blevet værdsat og er kommet på landkortet. 

- Prisen understøtter vores arbejde, med at skabe lige muligheder for mennesker med handicap, for de frivillige i foreningen er prisen med til at øge motivationen. Det har været et stort ønske både fra forening, gæster og frivillige, at vores faciliteter bliver mere handicapvenlige, hvilket nu føres ud i livet i de igangværende ombygninger af B&W Live, herunder etablering af en handicapelevator. Prisen giver yderligere tilskyndelse til, at vi laver flere arrangementer for netop denne målgruppe af gæster, hvilket også er i støbeskeen, siger Hauke H. Oldenburg. 

- Vi oplever den målrettede handicapindsats som en stor gevinst – de mange glade gæster til vores arrangementer opvejer i allerhøjeste grad den lille ekstra indsats, det har krævet at få arrangementerne til at blive en succes. God vind i sejlene, fra B&W Live.

Præsten

B&W LIVE blev valgt blandt flere gode kandidater – så hvis du går og overvejer, hvad der skal til, for at blive indstillet, så er her eksempler på nogle af de gode historier, som handicaprådet skulle vælge imellem sidste år. I øvrigt er det helt ok at indstille samme kandidater i flere år.

Sognepræst Naja Marie Balle blev indstillet for at hjælpe en ung mand med autisme og hans familie, til at få en skøn konfirmation, som var skræddersyet til familiens særlige ønsker og behov. 

”Det er en kendsgerning, at vejen til en mere inkluderende verden er brolagt med handlinger og initiativer, der går ud over det forventede. Naja Marie Balle har uden tvivl opfyldt denne præmis med sine bemærkelsesværdige bestræbelser på at muliggøre en autistisk ung mands konfirmation i Karise Kirke. Denne indsats er rodfæstet i hendes forståelse for, at inklusion ikke blot handler om at opfylde overfladiske krav, men snarere om at skabe en rummelig og meningsfuld oplevelse for alle. (…) Gennem individuelle en-til-en sessioner i Karise Kirke skabte hun en tryg og støttende atmosfære, hvor den unge mand kunne lære kirken at kende og forstå konfirmationsbudskabet på sine egne præmisser. Denne skræddersyede tilgang gik ud over blot at tilpasse undervisningsmetoderne; den sendte en kraftfuld besked om, at alle, uanset deres udfordringer, har ret til at opleve og deltage i vigtige livsbegivenheder. Gennem sit engagement og medfølelse har Naja Marie Balle ikke blot styrket den unge mands forbindelse til kirke og tro, men også vækket en følelse af stolthed og værdi i hans egen identitet.”

Fysioterapeuten

Lone Wøldike og Karise Ridefysioterapi blev indstillet for sin særlige evne til, at rumme og omfavne alle uanset udfordringer. 

”Hos Lone er der hjerterum, varme, glæde og latter. Her bliver mennesker med forskellige udfordringer rummet og omfavnet, og hver enkelt bliver udfordret individuelt, ud fra deres behov.”

”Min datter får utrolig meget ud af sin træning og jeg synes Lone fortjener den anerkendelse det er at få prisen her - for hun giver så meget mere end hun egentlig behøver som fysioterapeut - og som vi ikke tidligere har oplevet ved andre ridefysioterapi steder.”

”De sødeste mennesker med den største forståelse og mest passionerede indstilling til en gruppe af børn, unge og voksne med særlige behov, som ikke skelner mellem ligegyldigheder som alder eller handicap. Det er smukt og prisværdigt, og derfor fortjener de hæderen.”

Værestedsmedarbejderen

Louise Christina Jakobsen blev indstillet for at gøre en kæmpe forskel for mennesker med udfordringer i livet. Hun formår at løfte mennesker og at vise dem, at de er betydningsfulde. 

”Louises engagement i at hjælpe mennesker går ud langt ud over sporten og samspillet. Louise har blik for hele mennesket og hjælper og vejleder. Jeg har hørt hende hjælpe med skoleproblemer, naboproblemer og generelt i samspillet med andre mennesker, som er et stor problem for mange af dem der benytter sig af tilbuddene, Louise arbejder med. Hun favner bredt og er fantastisk til at ikke bare få mennesker til at føle sig set og betydningsfulde, men vise dem at de ER betydningsfulde.”

”Louise formår at gøre en lille indsats, med en stor betydning, ikke bare her og nu, men noget den enkelte kan tage med sig videre i livet.”

Foreningen

Faxe Ladeplads Borger & Erhvervsforening blev indstillet for, at sørge for handicapvenlig adgang til et nyetableret hus i Lunden i Faxe Ladeplads:

”Faxe Ladeplads Borger & Erhvervsforening har i forbindelse med opførelsen af huset i Lunden, Hovedgaden 10, sørget for rampe, så man med kørestol eller rollator kan deltage i husets arrangementer og ikke mindst, er der lavet handicaptoilet med blindskriftplade på døren. Foreningen gør en stor indsats så mennesker med handicap kan deltage i arrangementer.”

Ledsageren

Bodil Lynge Nielsen blev indstillet for sin indsats i Ledsagerkorpset.

”Bodil er altid parat til at gøre en ekstra indsats for borgerne og skeler ikke til om det er aften eller weekend.”

”Og selv om Bodil nu er gået på pension, har hun valgt at fortsætte med at arbejde for og med to borgere”.

Arbejdspladsen

Danhostel Faxe Vandrerhjem blev indstillet for at være en rummelig arbejdsplads.

”Jeg vil gerne indstille min arbejdsplads for at være en rummelig arbejdsplads, med plads til mennesker med mange former for handicap”.

”Mange af vores medarbejdere har været en del af virksomheden i mange år. Hvis vi vinder prisen, skal den gå til en udflugt for vores medarbejdere.”