Frivilligt arbejde

Gør en forskel - bliv frivillig

I Faxe Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement. Vi har ildsjæle, der med stor energi skaber fællesskab, nærvær og sundhed rundt om i hele kommunen.
 
Du kan blive frivillig på mange måder i Faxe Kommune.
 
Det kan være i én af de mange foreninger i kommunen, hvor du for eksempel kan være træner eller hjælpe de socialt udsatte. Det kan også være i én af de kommunale institutioner, hvor du for eksempel kan give børn og unge en hjælpende hånd eller på et af vore plejecentre. Du kan også starte noget helt nyt op selv.
 
Hvad du har lyst til er op til dig – for du er frivillig.
 
Faxe Kommune støtter op om frivillighed og ønsker forbedring af vilkårene og rammerne for frivilligheden, samt skabe øget synlighed om de forskellige initiativer, aktiviteter og foreninger.
Effekten af de mange forskellige indsatser på det frivillige sociale område er tydelig: Øget tryghed, sundhed og værdighed til kommunens borgere. Det er sundt at deltage i en aktivitet, såvel som det er sundt selv at bidrage som frivillig.
Frivillighed skal forstås bogstaveligt: Frihed til at vælge – jo flere muligheder jo større frihed; og frivillighed til at tilbyde – tilbyde din viden, talent, tid og lyst til sine medmennesker.
 
Frivillighed er meningsfyldt arbejde med en helt speciel værdi. Både for den der tilbyder, og for den der modtager.
 

Find et job i databasen Frivilligjob.dk

I menuen til højre kan du finde link til aktuelle jobopslag for frivillige i Faxe Kommune.
Jobopslagene kan søges direkte eller bruges som inspiration til andre ideer eller blot til at bringe videre til andre i din omgangskreds. 
Faxe Kommune samarbejder med Frivilligjob.dk, der er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde.
 
For at få mere information om spændende steder, hvor du kan give en hånd med, kan du desuden kontakte foreningerne i Faxe Kommune eller den/de institutioner i dig lokale område eller finde det sted hvor du gerne vil give en frivillig hånd til.
 
Yderligere spørgsmål kan stilles til kommunens foreningskonsulent Nicolai Nøddebo - nindd@faxekommune.dk - 56 20 37 32