UU UngeVejen leverer vejledning og sparring til skoleelever og unge i Faxe Kommune i tæt samspil med vores samarbejdsparter for at skabe mulighed for, at de unge uddanner sig på højest opnåelige niveauer.
Vejledningen skal blandt andet bidrage til:
- at valg af uddannelse og erhverv bliver til størst mulig gavn for den enkelte og samfundet
- at alle unge gennemfører en uddannelse, der giver erhvervskompetence
- at færrest muligt falder fra og vælger om i uddannelserne
Vejledningen er i særlig grad målrettet unge, som har vanskeligheder ved at vælge, begynde på eller gennemføre en uddannelse eller vælge et erhverv.
Vores opgaver:
UU UngeVejen vejleder elever i grundskolens 7. – 10. klasse samt de unge 15 til 24 årige, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse eller ikke er i gang med uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet.
Grundskole og 10. klasse:
Alle elever får kollektiv vejledning i klasserne og deltager i vejledningsaktiviteter såsom introduktionskurser og brobygningsforløb på ungdomsuddannelserne og erhvervspraktik.
- Vi står for vejledningsaktiviteter for elever, der er vurderet ikke-uddannelsesparate – herunder oprettelse af en skole- og vejledningsplan for den unge.
- Vi samarbejder desuden med lærerne omkring undervisning i emnet “Uddannelse og Job”.
Elever i specialtilbud:
Som udgangspunkt følger vejledningen for elever i specialtilbud den vejledning, som er for elever i 8. 9. og 10. klasse. Der vil dog være mulighed for individuelle løsninger på specifikke områder – eksempelvis introduktionskurser, brobygning og praktikforløb.
Unge 15-17 årige:
Vejledning af de 15-17 årige sker i forbindelse med den løbende revision af den unges uddannelsesplan.
Dette sker under hensyn til, at alle unge i denne aldersgruppe har pligt til at være i uddannelse eller beskæftigelse, der sigter mod senere uddannelse.
Unge 18 - 24 årige:
Vejledningen af de 18-24 årige tilrettelægges og prioriteres, så den opsøgende og opfølgende indsats især rettes mod unge, der skønnes at have behov for særlig vejledningsindsats – herunder især unge, der ikke har afsluttet eller er i gang med en ungdomsuddannelse.
Vejledningen tilbydes løbende, indtil den unge er fyldt 25 år eller er kommet i en ordinær uddannelse eller følger en uddannelsesplan, der fører til ordinær uddannelse.