Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) er tilrettelagt for unge, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse, fx unge udviklingshæmmede.

En særlig tilrettelagt Ungdomsuddannelse henvender sig til unge under 25 år og indeholder undervisning på skole, praktisk træning og praktikophold i virksomheder eller institutioner.

For at komme igang, skal du henvende dig til Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU). Sammen med UU-vejlederen bliver der lagt en uddannelsesplan for dig. Kontakt:

Helle Holm Håkansson
Mobil: 5620 2754
E-mail: hhkan@faxekommune.dk 

 

Læs mere om STU på UddannelsesGuiden 

Læs mere om STU på Undervisningsministeriets hjemmeside

 

STU Faxe 

Faxe Kommune oprettede en STU i august 2013. Uddannelsen indledes med et afklaringsforløb, hvor den unge i samarbejde med en vejleder fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) og sine forældre laver en uddannelsesplan for forløbet. Udgangspunktet er den unges ønsker og muligheder for fremtidig uddannelse og beskæftigelse.

Der er undervisning i følgende fag:
Kulturværktøjer, bo undervisning, medborgerskab, ungdomsliv, socialfag og tilpassede aktiviteter. Uddannelse indeholder både undervisning og praktiske aktiviteter, herunder praktikophold i virksomheder og institutioner.

Når du er elev i uddannelseshuset, er det DIG der er i centrum. Vi har en anerkendende positiv tilgang, vi ser muligheder frem for begrænsninger, vi rykker ved dine grænser i dialog med dig. Vi fokuserer på ressourcer og udviklingspotentiale, og vi tilpasser undervisningen til dine behov. Vi skræddersyr forløbet til den enkelte elev.

Undervisningen består af:

  • En almen del, der indeholder fag om samfundsforhold, husholdning, økonomi og det at klare sig selv.
  • En specifikt målrettet del, der med udgangspunkt i interesser og evner indeholder undervisning i arbejdsmarkedsforhold og træning i beskæftigelsesmæssige færdigheder
  • Praktikophold i virksomheder og institutioner, der skal give den unge erfaring med arbejdsforhold og samarbejde på en arbejdsplads.