Ny i Faxe
For at hjælpe dig godt på plads har vi samlet en række tilbud og informationer til dig, der er ny i kommunen.
Det er vigtigt for os, at du kommer godt i gang med dit nye liv her i kommunen. Har du spørgsmål til kommunen om dagtilbud, skole, byggeri, pleje, erhverv, fritid eller andet, så tøv ikke med at kontakte os på telefon 56 20 30 00. Så hjælper vi dig videre.
Herunder kan du læse mere om de lokale tilbud og aktiviteter i byerne Haslev, Faxe, Faxe Ladeplads, Dalby, Rønnede, Terslev og Karise.
-
Vi vil gerne vise dig noget af alt det gode, som kommunen har at byde på.
Derfor inviterer vi nye tilflyttere på bustur to gange om året. En gang i foråret og en gang i efteråret. Borgmester Ole Vive er guide på busturen.
Som tilflytter vil du og din familie modtage en invitation til den guidede bustur i din digitale postkasse.
Vi håber, at du og din familie vil med på tur.
-
I Faxe Kommune har vi over 200 foreninger - og der er aktiviteter for enhver smag.
På vores foreningsportal www.faxeforeningsportal.dk kan du søge efter den aktivitet som er lige noget for dig - og så se hvilke foreninger som tilbyder aktiviteten.
-
Haslev er Faxe Kommunes største by med 11.880 indbyggere. Her finder du kommunens rådhus, et bibliotek og borgerservice. Byen er omgivet af et smukt herregårdslandskab og bynær skov.
Har du lyst til at gå en tur omkring byen, kan vi anbefale de to lokale Hjertestier på 4,3 eller 6,2 kilometer. Download og print Hjertestierne i Haslev. Vil du hellere gå tur i en af de smukkeste skove, kan vi anbefale Hjertestien i Hesede Skov ved Villa Gallina.
Togforbindelsen mod Næstved og København, og den korte afstand til motorvejen gør det nemt at pendle til et job uden for byen.
Daginstitutioner
Flytter du til Haslev med børn mellem 0-6 år, er der fem vuggestuer og syv børnehaver i byen. Læs mere om dem under 'dagtilbud'. Der er desuden 23 dygtige dagplejere i Haslev.
Uddannelse
Der er tre folkeskoler i Haslev nemlig Nordskovskolen og Vibeengskolen, samt Sofiendalskolen. På Vibeengskolen kan du gå til og med 6. klasse. På Nordskovskolen og Sofiendalskolen kan du gå til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.
Transport til og fra Haslev
Fra Haslev kan du tage toget mod København, via Køge til Nivå. Du kan også tage toget til Næstved. Der er endvidere busforbindelser til Ringsted, Faxe, Karise, Rønnede og Terslev.
Endelig er der kun 6 km til motorvej E47.Fritid og fællesskab
Haslev byder på et væld af oplevelser for alle. Hvad med at tage til fællesspisning hos Haslev Kulturgruppe eller fylde huset med duften af friske blomster fra sommerhalvårets torvedage? I kan også få én på opleveren med pop, rock og hyggeligt samvær til Haslev Festdage eller tage kæledyret med på Bregentveds Dyrskue Børn & Dyr.
Haslev har et stort foreningsliv og en lang række unikke tilbud inden for sport, kultur og fritid. Du kan blive klogere på vores foreningsliv ved at tage til Foreningernes Dag eller se alle de lokale foreninger på Faxe Kommunes foreningsportal.
Er du ny i byen kan du finde nye venner med samme interesse som dig selv på mødestedet Boblberg.dk.
-
Fem km uden for Haslev og kun få km fra motorvejen ligger hyggelige Dalby med 2.180 indbyggere. Her kan du være sikker på at møde naboer, der vil dig og fællesskabet. I Dalby ligger daginstitution, skole, sportsfaciliteter, butikker og natur dør om dør. Det danner en grøn og tryg oase for jeres familieliv.
Fritid og fællesskab
Er du eller dine børn vilde med sport, så er Dalby stedet for jer. Her finder I Dalby Gymnastik & Idrætsforening der er kendt for at have en håndbold-afdeling, hvor både ungdoms- og voksenrækken er med blandt de bedste rækker i Danmark. Her er også mulighed for at gå til løbetræning, badminton, fodbold, gymnastik, fitness og meget mere.
Dalby og Omegns Borgerforening inviterer hvert år til oplevelser lige fra fællesspisning, til Sankt Hans, musikcafe og hygge – og især det meget populære og årligt tilbagevendende ”Dalbymarked”, som i den grad samler byen. Folk kommer fra nær og fjern og er med til at gøre dagen hyggelig. Du kan følge med i, hvad der sker i Dalby til dagligt ved at følge Facebook-grupperne Bevar Dalby som et velfungerende lokalsamfund og Dalby og Omegns Borgerforening.
Find de lokale kultur- og idrætsforeninger i Faxe Ladeplads på Faxe Kommunes foreningsportal. Du kan også finde nye venner med samme interesse som dig selv på mødestedet Boblberg.dk.
Daginstitution
Flytter du til Dalby med børn mellem 0-6 år, har de mulighed for at få plads i den integrerede daginstitution Dalby Børnehus med 36 børn i vuggestuen og 120 børn i børnehaven. Der er desuden tre dygtige dagplejere i Dalby. Læs mere om Faxe Kommunes dagplejere her.
Uddannelse
I Dalby ligger Bavneskolen. Her kan du gå i skole til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse hos UngFaxe eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev eller gå på VUC Storstrøm Faxe.
Transport
Fra Dalby er der kun 2 km til motorvej E47. Buslinje 264 kører til Karise og mod Haslev, hvor fra du kan tage toget til Køge og Faxe Ladeplads. Linje 102A kører mod Præstø og Køge.
-
I Faxe Ladeplads får du bare hele pakken! Hyggelig bystemning med gode, lokale indkøbsmuligheder, et særdeles livligt foreningsliv med tilbud til enhver, lystbådehavn med summende sommerliv, en folkeskole, der performer over gennemsnittet, sjove loppemarkeder, byfest, musikfestival og så lige den der helt fantastiske natur med skove, marker og fede badestrande. What’s not to like?
Har du store drømme om udsigt til vandet eller naturen fra et dejligt hus, så koster den slags i Faxe Ladeplads kun en brøkdel i forhold til de fleste andre kystbyer i Danmark. Det giver overskud. Ikke kun på lønkontoen, men også mentalt, så du har masser af rum til at engagere dig i dit nye lokalsamfund.
Fællesskabet
Engagement og fællesskab kendetegner Faxe Ladeplads. Det gælder ikke kun i foreningslivet, det gælder også hjemme på vejen og på indkøbstur i byen. I Faxe Ladeplads siger man hej, uanset om man kender hinanden.
Byens borgere er meget engagerede i udviklingen af byen. De er kreative, gode til at tage imod turister. Vil du følge med i de lokale aktiviteter, så følg for eksempel Facebook-siderne Faxe Ladeplads Borger & Erhvervsforening eller foreningen Liv i Ladepladsen.
Find de lokale kultur- og idrætsforeninger i Faxe Ladeplads på Faxe Kommunes foreningsportal. Du kan også finde nye venner med samme interesse som dig selv på mødestedet Boblberg.dk.
Daginstitutioner
Flytter du til Faxe Ladeplads med børn mellem 0-6 år, har I mulighed for at få plads i den integrerede daginstitution Mælkevejen, der består af tre vuggestuegrupper, seks børnehavegrupper og en skærmet gruppe. Der er desuden fire dygtige dagplejere i Faxe Ladeplads. Læs mere om Faxe Kommunes dagplejere her.
Uddannelse
I Faxe Ladeplads ligger Hylleholt Skole. Her kan du gå i skole til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.
Transport til og fra Faxe Ladeplads
Den samlede rejsetid med tog mellem Faxe Ladeplads og København H er i dag 1 time og 20 minutter. Du kan minimere rejsetiden ved at foretage et skift til et hurtig-tog på Køge Nord Station. På den måde kan du skære minimum 15 minutter af den samlede rejsetid mellem Faxe Ladeplads og København.
Skal du mod Næstved kan du tage bus 630R. Østbanen kører direkte til Roskilde via Køge fra Faxe Ladeplads.Endelig er der fra Faxe Ladeplads 15 km til motorvej E47.
-
Faxe er en livlig og aktiv stationsby på Sydsjælland med omkring 4.020 indbyggere. Faxe bliver betegnet som et af kommunens udviklingscentre og udgør en samlende rolle for kommunens østlige opland.
Bymidten er attraktiv med et levende handelsliv om omkring 50 butikker og spisesteder – ikke mindst på grund af Faxe Erhvervsforening, der holder ’Crazy Night’, ’Sjov i Faxe’, Halloween og Black Friday.
Byen er omgivet af skov og bemærkelsesværdig natur. Gå en tur på hjertestien eller Kulturstrøget og se det 63 millioner år gamle koralrev Faxe Kalkbrud, Geomuseum Faxe og Biografen Kanten.
Fritid og fællesskab
Hvad enten du er til skak, fodbold, badminton eller foto, så er der gode muligheder for at dyrke lige netop det, der interesserer dig i Faxe. Se alle de lokale foreninger på Faxe Kommunes foreningsportal. Du kan også finde nye venner med samme interesse som dig selv på mødestedet Boblberg.dk.
Daginstitutioner
Flytter du til Faxe med børn mellem 0-6 år, er der to integrerede daginstitutioner i Faxe, nemlig Børnehuset Heimdal og den selvejende institution Kridthuset. Der er desuden otte, dygtige dagplejere i Faxe. Læs mere om Faxe Kommunes dagplejere her.
Uddannelse
Der er to skoler i Faxe nemlig folkeskolen Rolloskolen med knap 400 elever og Spjellerup Friskole med cirka 150 elever. På begge skoler kan du gå til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.
Transport til og fra Faxe
Fra Faxe kan du tage Østbane-toget fra Faxe Station Syd mod Køge og Faxe Ladeplads. Find køreplanen her.
Du kan også tage bybus linje 261, bus 263 til Haslev eller bus 630R mod Næstved og Faxe Ladeplads. Endelig er der kun 8 km til motorvej E47.
-
I Karise møder du mennesker, der omsætter visioner til praksis, og som mener det alvorligt, når de siger, at her er plads til alle.
Her finder du det nye, bæredygtige økosamfund Permatopia, hvor 90 familier har etableret sig. Hos det økologiske andelslandbrug Brinkholm kan du bestille kasser med økologisk mel og grøntsager. Og i Kulturhuset Leopold, der er en socialøkonomiske virksomhed, kan I spise dagens ret tirsdag og torsdag.
Fritid og fællesskab
Foreningslivet stortrives i Karise og der er derfor gode muligheder for at kunne dyrke det, der interesserer dig. I Karise Idrætsforening kan du gå til alt lige fra babyrytmik til parkour, billard og badminton. Hver sommer er der DBU fodboldskole for børn, og året rundt er der ture og udelivs-aktiviteter hos Karisespejderne.
Find de lokale kultur- og idrætsforeninger i Karise på Faxe Kommunes foreningsportal. Finder du ikke hvad du søger her, kan du operette en boble på mødestedet Boblberg.dk.
Karise Håndværker- og Borgerforening arbejder aktivt for at bevare og videreudvikle det gode landsbymiljø og holder mange fælles arrangementer for dig, der bor i Karise. Du kan følge med i, hvad der sker i Karise ved at følge Facebook-gruppen Karise Håndværker og Borgerforening.
Daginstitution
Flytter du til Karise kan dit barn få plads i Karise Børnehus, der er en integreret daginstitution med børn i alderen 0-6 år. Karise Børnehus ligger tæt på skole og SFO. Børnehuset har en vuggestueafdeling med 3 stuer og en børnehaveafdeling med 3 stuer. Førskolebørn er samlet i ’ældste-gruppen’ på én af de tre stuer.
Karise Børnehus arbejder med grundværdierne: nærvær, ro, balance, frisk luft, bevægelse og glæde. Derudover anvender Karise Børnehus den anderkendende og udviklingsstøttende tilgang Marte Meo.
Karise Børnehus har et godt samarbejde med skole og SFO om overgangen børnehave til Karise Skole.Uddannelse
Karise har en lang række velfungerende servicetilbud, heriblandt en folkeskolen Karise Skole, hvor du kan gå fra 0. – 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.
Transport
Rejsetiden med tog til Køge er 18 min. Rejsetiden til København H er blot 1 time 6 min. Skal du til Haslev, kan du tage bus nummer 264. Karise ligger 15 km fra motorvej E47.
-
I Rønnede byder vi på helt særlige muligheder for udsyn og udsigt. Sjællands højeste punkt, Kobanke, giver med sine 123 meter en fantastisk og smuk udsigtspost til store dele af Sydsjælland. Samtidig ligger Rønnede godt placeret med kun få minutter til motorvej E47, hvilket gør det hurtigt at pendle i bil mod syd og nord.
Aktiviteter med eller uden action
Er du til adventure sport kan du som noget ganske specielt tage certifikat til svæveflyvning hos Østsjællands Flyveklub, eller invitere dine venner og familie med på tur i en svæveflyver og se det hele fra luften. Er du vild med at klatre i træer, kan du købe årskort til at svinge dig i de 10 klatrebaner og 37 svævebaner hos Camp Adventure. Færdes du i de lidt lavere luftlag i og omkring Rønnede, kan du spille golf i Rønnede Golfklub. Og året rundt er der både store og små kulinariske oplevelser – fra gourmetmad på Rønnede Kro til kulsvierpandekager under den årlige Kulsvierfestival.
I Rønnede og Kongsted holder vi fælles fastelavn, juletræstænding, Sankt Hans-hygge, og vi har lokale gårdbutikker med økologisk mad i høj kvalitet.
Her finder du vennerne
Vil du følge lidt med i de lokale aktiviteter, så følg for eksempel Netværk Rønnede på Facebook. På Faxe Kommunes foreningsportal kan du desuden se en oversigt over, hvad du kan gå til i Rønnede.
Daginstitutioner
Flytter du til Rønnede med børn mellem 0-6 år, har de mulighed for at få plads i den integrerede daginstitution Møllen, der består af to vuggestuegrupper, en før-børnehavegruppe, tre børnehavegrupper og en før-skolegruppe. Der er desuden fire dygtige dagplejere i Rønnede. Læs mere om Faxe Kommunes dagplejere her.
Uddannelse
I Rønnede ligger Møllevangskolen. Her kan du gå i skole til og med 9. klasse. Herefter kan du fortsætte i 10. klasse på Ak10vet i Haslev eller på en af vores lokale ungdomsuddannelser. Du kan gå i gymnasiet eller HF på Midtsjællands Gymnasium i Haslev, på VUC Storstrøm Faxe eller tage en håndværksmæssig uddannelse hos EUC Sjælland.
Transport til og fra Rønnede
Fra Rønnede og Kongsted er der kun 2 km til motorvej E47. Buslinje 263 kører mod Haslev, hvorfra du kan tage toget til København og videre via Køge. Buslinje 630R kører til Næstved og Faxe Ladeplads. Buslinje 102A kører til Køge og Præstø.
-
Terslev er kommunens mindste centerby med omkring 900 venlige mennesker. I Terslev siger de selv, at det er “den mest sociale by syd for Køge”. Her er i hvert fald rige muligheder for på en og samme tid at nyde freden sænke sig – og så i øvrigt fylde fritiden ud med lokale arrangementer.
Fællesskabet
I Terslev er fællesskab og samarbejde en spidskompetence, og du vil møde en aktiv borger- og erhvervsforening, som – blandt meget andet – hvert år arrangerer fælles revy-tur til Nykøbing F og holder fastelavnsfest. Du kan følge med i, hvad der sker i Terslev på daglig basis ved at melde dig ind i Terslev Borgerforenings gruppe på Facebook.
Kirken er også en stor medspiller i Terslev, og byder jævnligt på sangcafe, kaffe og koncerter for alle. Og så har byen en mere end 125 år gammel idrætsforening, hvor ildsjælene folder sig ud med både fodbold, badminton og gymnastik.
Terslev Børnehus
500 meter uden for Terslev bymidte ligger Terslev Børnehus sammen med Terslev Skole sportshal og idrætsplads. Her kan dit barn gå direkte fra vuggestue og børnehave og videre til og med 6. klasse. Terslev Børnehus er en aldersintegreret daginstitution med børn i alderen 0-9 år. Terslev Børnehus er en “udelivsinstitution” hvilket betyder, at børn og voksne er ude størstedelen af tiden.
Terslev Børnehus er desuden en del af Friluftsrådets “Grønne Spirer”-ordning, hvor udeliv, naturoplevelser, miljøforståelse og arbejdet med lærerplaner i uderummet er i centrum.
Terslev Skole
Der går 115 børn på Terslev Skole, der i øjeblikket har to spor per årgang. Terslev Skole har opnået at få Friluftsrådets grønne flag hvilket betyder, at eleverne undervises i og arbejder med bæredygtig udvikling og miljøhensyn. På Terslev Skole er der et stærk sammenhold og fællesskab på tværs af klasserne, fordi de har:
• Fælles morgensamling
• Venskabsklasser og årlige fagdage på tværs af årgangene
• Fælles fejring af jul, fastelavn og Sankt Hans
• Fælles arrangementer som klipning af julepynt, fejring af fastelavn og Sankt HansTransport til og fra Terslev
Fra Terslev kan du hver time tage bus 265 til Haslev. Der er 11 km i bil til nærmeste motorvejsafkørsel.